Bivši načelnik UKP osuđen na sedam meseci kućnog zatvora! Priznao da je odavao službene tajne

11.03.2021

12:11 >> 15:33

0

On je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka, koji je potvrdio sud

Bivši načelnik UKP osuđen na sedam meseci kućnog zatvora! Priznao da je odavao službene tajne
Copyright Printscreen/Youtube/STB

 

Bivši načelnik Beogradske policije Ilija Milačić priznao je krivicu za odavanje službene tajne za kaznu od sedam meseci kućnog zatvora, uz nanogvicu, i zabranu rada u MUP-u od pet godina, potvrđeno je danas Tanjugu u tužilaštvu.

On je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka, koji je potvrdio sud.

Portparolka tužilaštva Ivana Rakočević precizirala je za Tanjug da je okrivljeni u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret i saglasio se sa izricanjem kazne zatvora od sedam meseci, koja će se, kako je navela, izvršiti tako što će je izdržavati u prostorijama u kojima stanuje sa elektronskim nadzorom.

Takođe mu je izrečena mera zabrane vršenja poziva delatnosti i dužnosti u Ministarstvu unustrašnjih poslova od pet godina, dodala je Rakočević.

Pročitajte još

Milačić je uhapšen 12. febraura, a dva dana kasnije je na saslušanju u tužilaštvu negirao krivično za koje se tereti iz Zakona o tajnosti podataka, izvršeno u periodu od aprila 2020. godine do dana hapšenja.

Za krivično delo odavanje službene tajne, u zavisnosti od njegovog oblika, prema zakonu se može izreći kazna zatvora od šest meseci do osam godina.

Milačiću je nakon hapšenja određen pritvor do 30 dana, a odluka suda o produženju ili ukidanju očekuje se najkasnije sutra.

Prema ranijim navodima medija, Milačić je navodno čak odavao tajne mafijaškom klanu Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Navodno se samo u poslednjih nekoliko meseci čak 31 put tajno sastajao sa Belivukom i njegovim saradnicima. Navodno su se neki od „sastanaka“ se dešavali u „bunkeru“ na stadionu Partizana, a sumnja se da je se u nekoliko navrata na sastanke sa mafijašima išao u društvu jednog visoko pozicioniranog fuknkcionera MUP-a.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike