Podignut optužni predlog protiv nasilnika iz Niša: Napao žene jer su branile baku

18.08.2021

07:17 >> 08:30

0

Autor: M. K.

Prijtelji tvrdili da je navodno bio isprovociran ponašanjem žena koje je izudarao

Podignut optužni predlog protiv nasilnika iz Niša: Napao žene jer su branile baku
Copyright Printscreen/Instagram/nishnocu_official

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv Mirka Ajkovića. iz ovog grada jer je 24. jula tukao dve žene na ulici, samo zato što su htele da od njega zaštite stariju sugrađanku koje je prelazila pešački prelaz. Optuženi je trubio starijoj ženi, a u pomoć su joj pritekle dve žene koje je optuženi najpre verbalno, a nakon toga i fizički napao.

Incident se dogodio u Bulevaru Nemanjića u Nišu, čitav incident su prolaznici snimili kamerom, snimak je ubrzo počeo da se širi internetom. Sam snimak i je i ključni dokaz u ovom slučaju.

Pročitajte još:

– Osumnjičeni se tereti da je na pešačkom prelazu izašao iz svog automobila i dvema ženama zadao udarce po glavi. One su prethodno stale u odbranu starije Nišlijke koja se sporo kretala prelazeći pešački prelaz, dok je on iz automobila trubio – navela je policija.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu na predlog tužilaštva, odredio mu je pritvor jer su postojale osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na sloboti ometati postupak uticajem na oštećene kao i da ne bi ponovio krivično delo.

Pročitajte još:

Vladimir Stanojević, zamenik Osnovnog javnog tužioca saopštio je da se optuženom na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje iz stava 2. člana 344 Krivičnog zakonika.

– U optužnom predlogu zatražili smo kaznu od šest meseci zatvora s obzirom na to da je kod oštećenih nastupila laka telesna povreda. Što se tiče pritvora, odluku o produženju ostavili smo Osnovnom sudu na ocenu – rekao je Stanojević.

Mirko Ajković je brat Zorana Ajkovića koga zovu i Ajkula , a godinama unazad se povezuje sa trgovinom drogom I pranjem novca.

Prema Krivičnom zakoniku zaprećena je kazna do pet godina

Prema članu 344 o nasilničkom ponašanju, Krivičnog zakonika zaprećene su kazne

(1) Ko grubim vređanjem ili zlostavljanjem drugog, vršenjem nasilja prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnim ponašanjem značajnije ugrožava spokojstvo građana ili teže remeti javni red i mir,
kazniće se zatvorom do tri godine.

(2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana izvršeno u grupi ili je pri izvršenju dela nekom licu nanesena laka telesna povreda ili je došlo do teškog ponižavanja građana, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike