Gospodinović pravosnažno oslobođen za teško ubistvo u Železniku!

14.04.2023

23:01

0

Optužnicom Gospodinoviću je stavljeno na teret da je 27. septembra 2018. godine, u Beogradu, zajedno sa NN licem na podmukao način lišio života oštećenog Predraga Kostić

Gospodinović pravosnažno oslobođen za teško ubistvo u Železniku!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu i pravosnažno oslobodio Nebojšu Gospodinovića optužbe da je učestvovao u teškom ubistvu svog prijatelja Predraga Kostića 27. septrembra 2018. godine u Železniku.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovanu žalbu tužilaštva i potvrdio prvostepenu presudu, objavljeno je na sajtu suda. Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je utvrdio činjenice koje terete okrivljenog i koje mu idu u korist, te je ocenio sve izvedene dokaze i na osnovu činjenica u čiju je izvesnost uveren pravilno zaključio da nije sa izvesnošću utvrđeno da je okrivljeni na način kako mu je to stavljeno na teret učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

Kako je ocenio drugostepeni sud Viši sud u Beogradu je pravilno primenio princip „in dubio pro reo“ (u slučaju sumnje treba presuditi u korist okrivljenog) i okrivljenog oslobodio od optužbe da je izvršio krivično delo teško ubistvo.

Optužnicom Gospodinoviću je stavljeno na teret da je 27. septembra 2018. godine, u Beogradu, zajedno sa NN licem na podmukao način lišio života oštećenog Predraga Kostić, nakon što su se međusobno saglasili da zajednički izvrše krivično delo.

U optužnici je precizirano da je Gospodinović iskoristio poverenje i odnos dugogodišnjeg prijateljstva sa Kostićem i pod izgovorom rešavanja konflikta koji je oštećeni imao sa NN "Živketom" dogovorio sa njim susret.

Kada je oštećeni izašao iz automobila kojim se dovezao i dok se spremao da zapali cigaretu, ne očekujući napad, sa desne strane prišlo mu je NN lice i iz pištolja sa bliskog rastojanja ispalilo tri projektila u trup, a potom i dva u glavu oštećenog, usled čega je preminuo na licu mesta, nakon čega je okrivljeni odvezao putničko vozilo kojim je došao oštećeni i napustio ga nekoliko kilometara dalje na zemljanom putu u Lipovačkoj šumi.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike