"Budeš li rekla mami, mama ti je silovana, pa je onda mrtva": Stravična ispovest majke i devojčice (13) iz Surčina

30.03.2023

20:33

0

Autor: Mi. S.

Ukoliko bude postojala osnovana sumnja, protiv dečaka će biti podneta krivična prijava za obljubu nad detetom

"Budeš li rekla mami, mama ti je silovana, pa je onda mrtva": Stravična ispovest majke i devojčice (13) iz Surčina
Ilustracija - Copyright Profimedia

Odeljenje za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložilo je policiji da proveri sve navode vezane za silovanje trinaestogodišnje devojčice u Surčinu. Slučaj je pre desetak dana policiji prijavila majka devojčice, koja je rekla da je njenu ćerku napastvovao godinu dana stariji dečak iz škole. Sve se navodno dogodilo pre tri meseca, ali je devojčica dugo ćutala, jer je dobijala pretnje i zato što je bilo sramota.

Majka maloletnice, kako je izjavila policiji, prijavila je silovanje čim je za njega saznala. Tužilaštvo je zbog toga naložilo policiji da sve proveri, odnosno da ispitaju devojčicu i saslušaju osumnjičenog maloletnika. Ukoliko potom bude postojala osnovana sumnja da je počinjeno krivično delo, protiv dečaka će biti podneta krivična prijava za obljubu nad detetom.

Majka je navodno ispričala da je pre dva meseca primetila čudno ponašanje ćerke, koja se povukla u sebe, nije htela da razgovara, niti da jede, ali je to pripisivala pubertetu. Kako se njeno stanje nije menjalo i posle majčinog insistiranja, devojčica se nakon nekog vremena otvorila i sve ispričala. Rekla je i da joj je dečak sa dva druga pretio da će da joj prebiju i ubiju porodicu.

Devojčica, kako je majka objasnila policiji, za sada neko vreme ne ide u školu, a nastavu pohađa onlajn. Ne oseća se dobro, istraumirana je, pije lekove, a porodica je potražila i pomoć psihologa. Zbog svega što joj se dogodilo devojčica je čak pokušala i da se ubije, pa je slučaj otkriven.

Devojčica je za TV Pink otkrila da je taj vršnjak pokušao i da je podvodi nepoznatim muškarcima i da je u strahu od ponovnog susreta sa nasilnikom.

- On je otišao, seo sa grupicom dečaka, njima ispričao da sam ja to svojom voljom radila, onda im je rekao kako može on njima mene da namesti da mu plate... Plašila sam se, ne mogu psihički da podnesem da ga viđam svaki dan. Plašim se da nešto može da mi uradi - rekla je devojčica za TV Pink.

Dok je bila hospitalizovana na dečjoj neurologiji majka je u komunikaciji sa ćerkinim drugaricama saznala sa čime se njeno dete suočava i doživela šok.

- Nije je tukao, nego ju je čupao, i prisiljena i u šoku i da li sme da kaže, onda joj je on zapretio "Budeš li rekla mami, mama ti je silovana, pa je onda mrtva" - rekla je majka devojčice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike