Otac dečaka tvrdi da je njegov sin u Specijalnoj školi pet puta silovan: "Vaspitači ćute, sve sam prijavio policiji"

09.12.2022

09:54

0

Autor: 24sedam

Dejan Nikolić iz okoline Merošine sam podiže sina sa posebnim potrebama, koga je majka ostavila odmah nakon rođenja

Otac dečaka tvrdi da je njegov sin u Specijalnoj školi pet puta silovan: "Vaspitači ćute, sve sam prijavio policiji"
Nasilje Ilustracija - Copyright Profimedia

Dejan Nikolić iz okoline Merošine, tvrdi da je njegov šesnaestogodišnji sin, koji pohađa Specijalnu školu sa domom učenika “Bubanj” u Nišu, žrtva seksualnog nasilja od strane drugog učenika, ali i žrtva pokušaja vaspitača da sve to zataškaju.

-U tu školu ide od sedme godine i nikada ranije nije bilo problema. Međutim, sredinom novembra došao je kući i žalio se da ga jako boli stomak, kao i zadnji deo tela. Toga dana priznao mi je da je žrtva seksualnog nasilja od strane drugog učenika i da se to ponovilo u više navrata, ali da svoju traumu nije smeo da podeli sa mnom, jer su mu vaspitači to zabranili, kaže Nikolić, navodeći da njegov sin boravi u domu radnim danima, a da vikende provodi kod kuće.

Prema njegovim rečima, dete mu se poverilo da se na iste bolove već žalilo vaspitaču, ali da mu je ovaj rekao da izmišlja i traži razlog da ne ide u školu.

Sin ga je narednih dana molio da ga nipošto ne vodi i da zbog sramote ne može da mu kaže zbog čega se boji da se na to mesto vrati.

-Na kraju, posle mnogo mojih molbi, smogao je snage da mi prizna da je pet puta silovan u toaletu. Drug ga je tukao i primorao na to, priča Dejan, koji sam brine o sinu jedincu od rođenja, jer ga je majka ostavila kada je imao svega 10 dana.

Poslednji put dečak je u školu išao prošlog ponedeljka.

-Kao da mi đavo nije dao mira, odveo sam ga u školu nakratko, dok se na poslu dogovorim za slobodne dane, a kad sam došao po njega, zatekao sam vaspitače kako ga teraju da se pomiri i rukuje sa dečakom koji ga je zlostavljao, kaže Nikolić koji je odmah prijavio nasilje na dežurni broj telefona, na koji su ga uputili u policiji.

Iz niške policije potvrđuju da je slučaj nasilja prijavljen, kao i da su sve informacije prosleđene tužiocu. Čekaju reakciju Višeg tužilaštva u Nišu, koje je nadležno za ovakve slučajeve.

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike