Goksijeva udovica ne propušta nijedno suđenje Belivukovom klanu: "Svi su mi isti, krivi su za sve i sad se hvataju za slamku!"

05.09.2022

19:00

0

Miljković mu presudio sekirom, pa ga hvalio kako je bio najhrabriji od svih

Goksijeva udovica ne propušta nijedno suđenje Belivukovom klanu: "Svi su mi isti, krivi su za sve i sad se hvataju za slamku!"
Jelena Veličković, udovica Gorana Goksija Veličkovića - Copyright Foto: 24sedam/D.A./Facebook

Supruga ubijenog navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija, Jelena Veličković prisustvovala je i današnjem pripremnom ročištu klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Ona je već drugi put oči u oči sa okrivljenima za brutalno ubistvo svog muža, a danas je i progovorila o tome kako sve to doživljava.

Jelena je po završetku ročišta, gde je završen postupak oko prve optužnice protiv klana, izjavila da smatra da su svi u klanu podjednako krivi za ubistvo njenog muža, kao i ostalih šest za koja se zvanično terete.

- Svi su mi isti, krivi su za sve što im se stavlja na teret. Ništa im sada ne preostaje nego da se hvataju za slamku - rekla je Jelena Veličković ispred Specijalnog suda u Beogradu.

Kako je objasnila, očekuje pravdu i ništa drugo osim kazne koju zaslužuju.

Monstruozni klan Veljka Belivuka oteo Gorana Veličkovića 3. avgusta 2020. godine, a potom ga surovo likvidirao. Veličković je otet kad je otišao da se nađe sa drugom, a dva dana kasnije, njegova supruga priajvila je da je Goran nestao.

Svedok-okrivljeni u postupku protiv ozloglašenog klana, kao i bivči pripadnik istog, Bojan Hrvatin ispričao je i na koji način je ubijen vođa jedne frakcije Partizana. Hrvatin je posle hapšenja Tužilaštvu priznao da je učestvovao i u ubistvu Zorana Radojevića, Lazara Vukićevića i Milana Ljepoje.

Velja Nevolja i Marko Miljković, kako je objasnio, bili su naizgled dobri sa Goksijem, a zapravo su hteli da ga se "reše" jer su mislili da im on radi iza leđa.

Svedok je ispričao da se sa Veličkovićem kobnog dana našao u Višegradskoj i da ga je odvezao u Vrčin, na plac Belivuka, gde je navodno trebalo da se nađu sa čovekom za pištolj.

Tada su, kako je rekao, iz kukuruza iskočili Belivuk, Dejan Tešić i Srđan Lalić i sa fantomkama povikali: "Policija!“, zatim su stavili Goksiju lisice na ruke i ugurali ga u "kedija".

- Marko mi je rekao da ga je ubio jednim udarcem sekire, da je dobro naciljao, kao i da je Goksi bio najhrabriji od svih - ispričao je svedok.

Podsetimo, dve optužnice koje su podignute protiv surovog klana obuhvataju ukupno sedam ubistava, navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića koji se i smatra njihovom prvom žrtvom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike