Ministar Lončar u Bugarskoj obišao povređene: Dvoje dece će biti prebačeno u Sofiju na lečenje, roditelju amputirana noga!

15.08.2022

05:44 >> 07:07

0

Autor: J. S. J.

Nesreća se dogodila juče oko 20 časova, a u autobusu je bilo 38 dece i 11 odraslih srpskih državljana

Ministar Lončar u Bugarskoj obišao povređene: Dvoje dece će biti prebačeno u Sofiju na lečenje, roditelju amputirana noga!
zlatibor loncar ata images (6) - Copyright ATA Images/A.A./A.K.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar krenuo je tokom noći za Bugrasku kako bi obišao naše državljane povređene u nesreći kod Trakije. Sa bugarskim kolegama razgovara o daljim koracima u njihovom lečenju, i kako bi se razmotrila da li je potrebna neka dodatna pomoć povređenima.

Dvoje dece je u teškom stanju, dok je jednom od roditelja amputirana noga. Iako se u medijima prvobitno pojavila informacija da je noga amputirana vozaču autobusa, to je kasnije opovrgnuto.

- Želim da zahvalim bugarskom ministru zdravlja i svim zdravstvenim radnicima koji su učestvovali u zbrinjavanju naše dece i povređenih. Ono što želim da poručim građanima Srbije i roditeljima ovde dece jeste da je najvažnije da su svi živi. Obišli smo svu decu, kao i sve odrasle, sa kojima smo razgovorali. U toku noći urađena je i operacija, operisano je jedno dete, koje se oseća dobro, operisana je i odrasla osoba, urađena mu je i amputacija noge. Imamo jedno dete sa povredom glave. Dogovorili smo se da se u narednih sat vremena to dete prebaci u Sofiju, jer mu je potrebno praćenje. Dogovorili smo se da se za svu decu koja budu dala izjave u bolnici organizuje transport za Srbiju. Takođe ćemo da obiđemo i decu koja nisu imala potrebu da budu u bolnici - rekao je ministar Lončar, a prenosi "Blic".

Foto: BG VOICE media group
 


Vršilac dužnosti ministra zdravlja Bugarske Asen Medžidijev rekao je danas da je povređeno 12 dece i dvoje odraslih u saobraćajnoj nesreći autobusa iz Srbije koji se u nedelju uveče prevrnuo na auto-putu.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom rekao da su dva deteta zadobila teže povrede i biće prebačena u bolnicu "Pirogov" u Sofiji, prenela je agencija BTA.

Deca koja su u dobrom zdravstvenom stanju biće ambulantnim vozilima dovezena do granice, gde će ih Srbija preuzeti.

Do saobraćajne nesreće došlo je u nedelju uveče kada se autobus iz Srbije, koji je vraćao decu iz Sunčevog Brega na obali Crnog mora, prevrnuo na auto-putu Trakija, 216 kilometara od Sofije.


Reč je o deci folklornog ansambla "Ju-Lira" iz Batajnice koja su bila na smotri folklora.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike