Određen pritvor vozaču autobusa sa srpskom decom! Jedno dete u teškom stanju

15.08.2022

05:29

0

Ministar zdravlja Bugarske dr Asen Medžidijev stigao je sinoć u bolnicu u Staroj Zagori, gde je primljeno devetoro dece i dvoje odraslih iz autobusa

Određen pritvor vozaču autobusa sa srpskom decom! Jedno dete u teškom stanju
autobus - Copyright Foto:Printskrin/Jutjub

Vozaču srpskog autobusa šabačke registracije sa 49 srpskih državljana, koji je sinoć doživeo saobraćajnu nesreću u Bugarskoj na auto-putu Trakija, određeno je zadržavanje u trajanju od 24 sata, saopštila je bugarska policija.

BTA prenosi da će protiv njega verovatno biti podignuta optužnica. Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je uzrok nesreće ili ljudska greška ili tehnički problem.

Takođe, Tužilaštvo je na konferenciji za novinare saopštilo da je do saobraćajne nesreće najverovatnije došlo zbog ljudske greške.

Istražitelji smatraju da je vozač autobusa iz nekog razloga izgubio koncentraciju, zbog čega je autobus sleteo sa puta u jarak.

Vozaču je amputirana noga. To je jutros potvrdio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ono što se pojavilo u medijima je da je vozač još sinoć testiran na alkohol i drogu, ali su oba rezultata bila negativna.

U autobusu je bilo 38 dece, 10 odraslih i jedan vozač. Prema poslednjim inforamcijama, povređeno je 12 osoba, od kojih osmoro dece.

Facebook/BG voice
 

 

Jedno dete u kritičnom stanju

Inače, ministar zdravlja Bugarske dr Asen Medžidijev stigao je sinoć u bolnicu u Staroj Zagori, gde je primljeno devetoro dece i dvoje odraslih iz autobusa, navodi bugarska NOVA.

- Jedno dete je u kritičnom stanju. Trenutno se sprovode mere reanimacije, ali je hemodinamski stabilan. Pratićemo ga i uraditi transfuzija krvi. Imamo timove sa konsultantima u Sofiji, ako bude potrebno da ga prevezemo sutra - rekao je ministar.

Dete ima 11 godina i tri preloma karlice i kuka.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike