FOTO "Kralj kocke" umesto iza rešetaka uslikan u centru Beograda! Uhapšen u Zagrebu zbog iznude od dva i po miliona evra

06.07.2022

10:36

0

Prvi otvorio kockarnicu u Beogradu

FOTO "Kralj kocke" umesto iza rešetaka uslikan u centru Beograda! Uhapšen u Zagrebu zbog iznude od dva i po miliona evra
milorad majkic 0607 2022 foto sivacki (2) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Milorad Majkić (72), poznat i kao "kralj kocke", uhapšen je u decembru prošle godine u Zagrebu zbog iznude. Vesti o njegovom puštanju na slobodu nije bilo, ali reporteri porala 24sedam uhvatili su ga u kafiću "Proces" kod Palate pravde.

Majkić je, inače, u Čumićevom sokačetu otvorio prvu kockarnicu "Aleksandar", i to tik pored menjačnice ubijenog Arkana. U to vreme pričalo se čak da su ga reketirali Arkanovi ljudi, ali oni koji ga poznaju tvrde da to nije tačno, jer je "tvrd na parama".

Svoj posao Majkić je ubrzo proširio, pa je kockarnice otvorio i na Terazijama 43, u Ulici 29. novembra, ali i u Ju biznis centru. Osim lanca kazina "Aleksandar", otvorio je i nekoliko istoimenih zlatara.

24sedam/Lj.K.
 

Njegove kockarnice na Terazijama i u Ulici 29. novembra, u noći između 16. i 17. marta 1998. godine, demolirane su, kad su napadači sa automatskim puškama izrešetali sve automate za igru.

Majkić je, podsetimo, uhapšen 8. decembra prošle godine u hotelu "Laguna" u Zagrebu, a sa njim je priveden i Zagrepčanin Petar Janković (52), kod koga je nađen i oduzet pištolj bez dozvole. Majkića, koji je inače i počasni konzul Demokratske Republike Kongo u BiH, za iznudu je 6. decembra prijavio Tihomir Cvijanović (56), vanbračni suprug Ružice Biljkić, bivše HDZ-ove načelnice Bilja, sa kojim je trebalo da ostvari poslovno partnerstvo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike