24sedam na mestu stravične nesreće kod Čačka: Trojica mladića na mestu stradala, četvrti se izvukao iz olupine, pa se udavio (FOTO/VIDEO)

27.06.2022

08:36 >> 10:51

0

Mladići su se vraćali sa proslave 18.rođendana

24sedam na mestu stravične nesreće kod Čačka: Trojica mladića na mestu stradala, četvrti se izvukao iz olupine, pa se udavio (FOTO/VIDEO)
cacak nesreca poginuli mladici 66 copy - Copyright 24sedam/Lj.K./Rina

Na mestu gde su juče ujutro, oko 9h, u selu Jančić kod Čačka pronađena tela četvorice mladića, ništa ne ukazuje na strašnu nesreću u kojoj su u trenu poginuli, osim sveća ostavljenih za pokoj njihovih duša.

Oni su poginuli vraćajući se sa proslave 18. rođendana prijateljici iz ovog sela, a sva četvorica, tek punoletni, su živeli u Čačku.

 

Stradali su kada su "suzuki" mini džipom sleteli sa seoskom puta u potok, na mostu na kome decenijama nema ograde sa leve strane. Navodno su mladići bili pod dejstvom alkohola. Mladić koji je vozio, budući da je početnik, nije smeo da vozi nakon 23 sata, niti vozilo veće kubikaže.

 

I pre 28 godina na istom mestu udes

Prema rečima jednog od meštana sela, na istom mestu gde su stradali mladići, 1974. godine autobus sa putnicima je probio ogradu mosta i pao u potok i od tada taj deo nije bezbedan za vozače.

-U tom udesu je bila povređena i moja supruga. Sumnjam da su se nesrećni momci vraćali velikom brzinom niz nizbrdicu tako da nisu ni stigli do mosta nego su direktno sa druma proleteli u vodu - kazao je za 24sedam.

Četvrti nađen sa glavom u vodi

Kako je ispričao mladići su poginuli pred zoru, a nađeni su pet ili šest sati kasnije, a prvi ih je ugledao meštani sela koji je biciklom krenuo ka gradu. Ugledao je s mosta potpuno smrskan auto i tri tela. Odmah je zvao policiju i hitnu pomoć.

RINA
 

Za ovog četvrtog mladića meštani kažu da su čuli da je nađen sa glavom u vodi i da je bio u klećećem položaju, što bi moglo ukazati da je posle nesreće krenuo po pomoć a da se onda srušio i udavio u potoku.

-Ko zna, možda je neki i od ove trojice neko vreme bio živ, i da su odmah zbrinuti mozda bi neko od njih preživeo ali niko iz sela niti je šta čuo ni video dok se posle devet sati nije provela vest da su poginuli - rekao nam je jedan od meštana. 

U Čačku je danas i sutra Dan žalosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike