Na trudne supruge pucali, nasrtali noževima i prebijali ih: Ovi nasilnici su na smrt osudili svoje žene i nerođenu decu!

22.05.2022

18:45

0

Stravična ubistva na Pešterskoj visoravni, u Mladenovcu, kod Čačka, ali i u Segedinu

Na trudne supruge pucali, nasrtali noževima i prebijali ih: Ovi nasilnici su na smrt osudili svoje žene i nerođenu decu!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Muškarac iz Trgovišta T. I. (41) u petak je, nakon verbalnog sukoba, nasrnuo na svoju suprugu T. J. (28), koja je u šestom mesecu trudnoće. Njemu je Osnovni sud u Vranju odredio pritvor u trajanju do 30 dana zbog porodičnog nasilja. Nažalost, ovakvi slučajevi se u Srbiji često dešavaju, a mnogi od njih su se završili kobno po nesrećne žene.

Tako je slučaj ubistva trudne Fikrete Husović (23), koje se dogodilo u maju 2013. godine, potresao čitavu srpsku javnost.

Zločin je počinio njen suprug, tada dvadesetdevetogodišnji Mirsad Husović iz Tutina, koji se u selu Đerekare, na Pešterskoj visoravni, prilikom seče drva posvađao sa braćom od strica Denisom i Muhamedom, nakon čega je došao kući, uzeo pištolj, pucao u njih i teško ih ranio. Potom je iz kuće izveo suprugu Fikretu, tada u sedmom mesecu trudnoće, odvukao je do ruba šume i usmrtio sa četiri hica, nakon čega je pobegao do kilometar i po udaljene granice sa Crnom Gorom, ilegalno je prešao i, kako se pretpostavlja, sakrio kod rođaka.

Posle četiri godine skrivanja po Crnoj Gori i zemljama zapadne Evrope, Tutinac je uhapšen u Luksemburgu i izručen pravosudnim organima Srbije.

Policija je ubrzo za njim raspisala poternicu, po kojoj je i uhapšen u Luksemburgu, posle gotovo četiri godine. Iako još uvek nisu poznati motivi ovog krvavog pira, sumnja se da je Mirsad verovao da ga supruga vara sa Ismetom Suljovićem, stanovnikom Đerekara, koji je takođe ubijen 2016. godine u oktobru.

To ubistvo je još uvek nerasvetljeno, a iako su žitelji ovog sela ubeđeni da je Husović ubio Suljovića iz osvete, on se ne tereti za taj zločin. Suljović (32), otac četvoro male dece, usmrćen je rafalom iz automatske puške dok je rezao građu u pilani pored porodične kuće.

Istraga je pokazala da mu je ubica, pod okriljem mraka, prišao s leđa, upucao ga i pobegao u pravcu Crne Gore. Prilikom saslušanja pre četiri godine Mirsad Husović je odbio da odgovara na pitanja tužioca, braneći se ćutanjem. 

Mladenovački horor

Svetlanu Kresović (27), iz Mladenovca, koja je bila u šestom mesecu trudnoće, nožem je ubio bivši nevenčani suprug Nebojša Uglješić (32) u oktobru 2008. godine. Nakon što je ubio Svetlanu, Uglješić se obesio o radijator.

Veruje se da je Nebojša ubio Svetlanu, s kojom je imao trogodišnjeg sina, jer su se nekoliko meseci pre toga razišli i ona je počela da živi s drugim muškarcem, kome je trebalo da rodi dete.

Mrtva tela dvoje mladih našao je Nebojšin otac Stevo, koji je bio u šetnji s unukom. Vrata stana bila su zaključana i niko ih nije otvarao. Zato su Stevo i komšija razvalili vrata i u dnevnoj sobi zatekli stravičan prizor. Svetlana je nepomično ležala, a na stomaku je imala veliku krvavu mrlju. Pored nje, naslonjeno uz radijator, bilo je nepomično Nebojšino telo, s omčom oko vrata. Omču je zakačio za cev radijatora.

Šokirani Stevo i komšija skinuli su omču sa Nebojšinog vrata, misleći da je živ. Kako, međutim, nije davao znake života, pozvali su Hitnu pomoć, a zatim i policiju.

Izbo trudnu ženu, pa jedanestogodišnjeg sina

Muškarac R. K. (44) nožem je izbo trudnu ženu Danijelu (30) i sina (11) u selu Zablaće kod Čačka. On je upao u kuću gde je bila žena sa decom. Posle kraće rasprave, uzeo je nož i ubo je u stomak.

Sin je skočio da zaštiti majku, a onda je otac i njega isekao nožem po rukama.

Motiv je navodno bio razvod supružnika koji se odigrao dan ranije. Izvor blizak istrazi tvrdio je tada da je dodatan motiv napadaču bilo i otkriće da dete koje Danijela nosi nije njegovo.

Danijela sa decom Foto: Printskrin/Fejsbuk
 

Žena je, inače, muža nasilnika policiji do tada prijavljivala više od 20 puta i njemu su izrečene brojne mere, od iseljenja iz kuće pa do zabrane prilaska supruzi. Međutim, Danijela ga je uprkos tim merama puštala u kuću, jer je često dolazio da vidi decu, donoseći im slatkiše, hranu i odeću.

Takođe, R. K. je nepunih mesec dana pre zločina pokušao da zapali ženu i porodičnu kuću, a ona je tada jedva spasla decu.

Posle svega, leš R. K. je nađen obešen u blizini kuće.

Srbin iskasapio ženu u Mađarskoj

Muškarac poreklom iz Srbije koji je navodno planirao da se razvede, nožem je 6. novembra 2020. godine u spavaćoj sobi njihovog doma u Segedinu napao svoju suprugu u sedmom mesecu trudnoće. U pokušaju da se odbrani žena je izbodena više od trideset puta, najviše u predelu glave i gornjeg dela tela, tolikom silinom da je i oštrica jednog od noževa bila slomljena.

Nekoliko uboda je stiglo do fetusa. Žena je preminula na licu mesta, kao i njihovo nerođeno dete.

U spavaćoj sobi tokom ubistva bila je i troipogodišnja ćerka, koju je tada muškarac pokupio, stavio u automobil i napustio mesto zločina. Zatim je otišao kod majke, koja je pozvala policiju.

Počinilac pati od paranoidnog poremećaja ličnosti koji ograničava njegovu sposobnost prosuđivanja, ali je tužilaštvo bez obzira na to tražilo da se muškarac osudi na kaznu doživotnog zatvora.

Muškarac nije mogao da objasni ubistvo, ali je rekao da je njegova žena još spavala kada ju je prvi put ubo. Suđenje će biti nastavljeno u maju saslušanjem veštaka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike