Zašto je promena identiteta Dijane Hrkalović zanimljiva tužilaštvu? Njeno novo ime je "boginja mafije"

27.01.2022

21:14

0

Novo ime bivše državne sekretarke koje je promenila posle odlaska iz policije je Nika Rina

Zašto je promena identiteta Dijane Hrkalović zanimljiva tužilaštvu? Njeno novo ime je "boginja mafije"
dijana hrkalovic foto sivacki (2) - Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Da se bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović "neobično" ponašala za osobu na tako visokoj funkciji, bilo je svima jasno kada je u julu 2019. godine zvanično promenila svoje ime. Naime, ona je 19. jula 2019, umesto rođenog imena Dijana, ime promenila u Nika, a umesto prezimena Hrkalović, u prezime Rina.

Promena imena Dijane Hrkalović jedna je od tema i u optužnom predlogu protiv nje i navodi se kao jedan od razloga zbog kog tužilaštvo traži da joj se odredi pritvor jer postoji "opravdana sumnja da je izvršila krivična dela koja joj se stavljaju na teret", a da njeno promenjeno ime ukazuje na to da postoji mogućnost da pobegne iz zemlje kako bi izbegla suđenje.

Neobično je i da, kako se navodi u optužnom predlogu, Hrkalovićeva na svoje ime ne poseduje ništa od imovine, pa čak ni mobilni ni fiksni telefon, laptop ili desktop računar kao sredstva komunikacije, ali zato poseduje "džemer", uređaj za ometanje komunikacije.

Hrkalovićeva je svoje ime promenila u Nika Rina posle odlaska iz policije. Sebi je ime dala po grčkoj boginji pobede Niki, a prezime je uzela po Totu Rini, jednom od najvećih sicilijanskih mafijaša svih vremena. Inače, Toto Rina, zvani Zver, bio je prvi šef zloglasne mafijaške organizacije Koza nostre i na duši je nosio nebrojene živote. Umro je u 86. godini u zatvoru u Italiji i važio je za jednog od najsvirepijih mafijaša, zbog čega je i dobio nadimak Zver. Kombinaciju imena Nika i Rina mnogi su preveli kao “boginja mafije”.

Tužilaštvo za organizovani kriminal za Dijanu Hrkalović traži kaznu zatvora od pet godina, dok za Dejana Milenkovića, koga tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja, traži godinu dana zatvora. Za okrivljenog Milorada Šušnjića, bivšeg načelnika PU Novi Sad, koji je osumnjičen za krivično delo trgovina uticajem, Tužilaštvo traži zatvorsku kaznu u trajanju od dve godine.

U luksuznom stanu bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović policija je, tokom naloženog pretresa 15. oktobra prošle godine, pronašla dva pištolja, od kojih je jedan automatski, ali i elektronski uređaj koji služi za ometanje bežičnih radio-signala, takozvani džemer - ometač prisluškivača.

Foto: Pixabay/MUP
 

Kako se navodi u optužnom predlogu protiv Hrkalovićeve, koja se tereti za trgovinu uticajem, policija je 15. oktobra prošle godine po nalogu upala u njen stan u Ulici vojvode Stepe u Beogradu, gde su pronađeni, a potom i oduzeti - pištolj makre CZ-P10 i automatski pištolj marke "CZ škorpion". U spavaćoj sobi pronađeno je 15 metaka, ali i pancir S veličine.

Hrkalovićeva je posedovala dozvole za posedovanje i nošenje pronađenog oružja. Međutim, ono što je neobično jeste to da je u njenom stanu pronađen i uređaj sa dva ventilatora, šest antena i pratećim punjačem. Ovaj uređaj zapravo služi za ometanje bežičnih radio-signala, tačnije za ometanje prisluškivača. U optužnom predlogu se navodi da treba da se utvrdi da li je i kada ovaj uređaj korišćen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike