Užas u Smederevskoj Palanci: Maloletnicu kupili letos, pa je mučili i prebili na smrt!

22.01.2022

13:25

0

Šta se sve dešavalo u kući u Kolubarskoj ulici u Smederevskoj Palanci u danima i nedeljama koje su prethodile smrti devojke, teško je naslutiti

Užas u Smederevskoj Palanci: Maloletnicu kupili letos, pa je mučili i prebili na smrt!
nasilje deca romi - Copyright Profimedia/Pixabay

Prošle su tri nedelje od smrti maloletne Kristine N. (16) koja se ugušila sopstvenom krvlju usled posledica višemesečnog batinanja, zbog čega su uhapšeni roditelji njenog supruga (16), a i dalje nema detalja o smrti i torturi koje je ona preživela.

Dok tužilaštvo pokušava da rasvetli slučaj, čak sedmoro maloletne dece uhapšenog bračnog para, a među njima i šesnaestogodišnji muž preminule devojke, smešteni su u hraniteljske porodice, pišu Novosti.

Šta se sve dešavalo u kući u Kolubarskoj ulici u Smederevskoj Palanci u danima i nedeljama koje su prethodile smrti devojke, teško je naslutiti. Koliko je trajalo mučenje i kakvu torturu je preživljavala Kristina N. moralo bi da utvrdi Više javno tužilaštvo u Smederevu kao jedina državna institucija koja uopšte radi nešto na ovom slučaju.

Policija je 30. decembra pozvana jer je maloletnica, navodno, pala s merdevina i stradala. Međutim, ispostavilo se da je umrla od nasilnih povreda za koje se sumnjiče svekar i svekrva, A. A. (33) i E. R. (34), koji su u pritvoru.

- Istraga je intenzivna, saslušavaju se svedoci, provervaju informacije koje dobijamo o višemesečnom nasilju, a uslediće i veštačenja kako bismo rasvetlili čitav slučaj - kaže Ivan Konatar, viši javni tužilac u Smederevu.

- Ono što, zasada, mogu da potvrdim jeste uzrok smrti iz obdukcionog zapisnika koji je stigao u tužilaštvo. U njemu stoji da je "smrt nasilna usled gušenja želudačnim sadržajem kome je prethodilo stanje šoka i gubitak svesti nakon nasilno nanetih povreda na velikoj površini tela" - prenosi tužilac nalaz obducenata.

Ono što je frapantno u celoj tragediji jeste sumnja da je maloletna devojka iz Beograda u ovu porodicu u Palanci, gde je živela, dospela prošlog leta, nakon što su je roditelji prodali zbog dogovorenog braka.

Da li je maloletna devojka bila žrtva trgovine ljudima, i šta se dešavalo od kada je stigla u porodicu na palanačkoj periferiji, trebalo bi da ustanovi istraga. U Osnovnom sudu u Smederevskoj Palanci kažu da je uhapšenom A. A. izričana mera zabrane prilaska sinu, odnosno suprugu pokojne maloletnice. Sedmoro maloletne dece uhapšenog para, među kojima i maloletni Š. R., suprug pokojne devojke izmešteni su iz porodice.

- U toku je postupak kod nadležnog centra za socijalni rad u Žabarima, da bi se obezbedio smeštaj u hraniteljske porodice za decu koja su ostala bez roditeljskog staranja. Deca su kod srodnika privremeno adekvatno zaštićena starateljskom zaštitom i smeštajem - stoji u odgovoru Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike