Šijanu i “saradnicima” određen pritvor: Razlog – uticaj na svedoke i strah od novog krivičnog dela

21.07.2021

18:48

0

Autor: A. B.

Pritvor im je rešenjem odredio sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva pred kojim su se ranije danas branili ćutanjem

Vukašin Šijan Facebook

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Vukašinu Šijanu (22) i još dvojici osumnjičenih da su u ponedeljak ujutru učestvovali u pucnjavi u kojoj je u noge ranjen 34-godišnji muškarac.

Svoj trojici okrivljenih, V.Š, M.M. i M.K. pritvor je određen da ne bi uticali na svedoke, a prema V.K. i M.M. i da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo, precizirala je portparolka suda Tatjana Tešić.

Pročitajte još:

Pritvor im je rešenjem odredio sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva pred kojim su se ranije danas branili ćutanjem.

Na to rešenje okrivljeni i njihovi branioci imaju da ulože žalbe u roku od tri dana krivičnom vanpretresnom veću suda.

M.M. se tereti za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda u saizvršilaštvu, dok se prema Šijanu i M.K. preduzimaju dokazne radnje zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu.

Oni se sumnjiče da su u ponedeljak ujutru, 19. jula, u Surčinu došli ispred kuće 34-godišnjeg muškarca, kojem je, nakon verbalne rasprave, kako se sumnja, M. M. ispalio nekoliko hitaca u predelu nogu.

Pročitajte još:

Vukašin Šijan je sin Zorana Šijana, nekadašnjeg vođe tzv. surčinskog klana koji je ubijen 27. novembra 1999. godine, rafalima iz “škorpiona” i “kalašnjikova” dok je u “mercedesu” čekao zeleno svetlo na uglu Nemanjine i Svetozara Markovića.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti