Predsednik objavio: Od sutra mogu da se vakcinišu svi građani BiH besplatno u Srbiji!

02.06.2021

11:01 >> 11:17

0

Vučić je na početku obraćanja rekao da su razgovarali o svim važnim pitanjima

Predsednik objavio: Od sutra mogu da se vakcinišu svi građani BiH besplatno u Srbiji!
Copyright Tanjug/Rade Prelic

Nakon sastanak sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da od sutra svi građani mogu da se besoplatno vakcinišu gde i kada hoće u Srbiji.

-Mogu potpuno besplatno da se vakcinišu i da dobiju sertifikat o tome kao i građani Srbije –  rekao je Vučić ističići da imamo dovoljno vakcina, kao i da smo uspeli u poslednjih dvadesetak dana da vakcinišemo novih oko 630.000 – 640.000 građana.

Predsednik Srbije je poručio da Srbija ima dovoljno vakcina za ceo region i pozvao građane BiH da se vakcinišu.

Takođe, poručio je da će Srbija nastaviti da pomaže Republiku Srpsku u skladu Zakonom o specijalnim vezanma i Dejtonskim sporazumom, ne kršeći nijednu međuanrodnu normu, a pokazujući poštovanje i ljubav prem Srpskoj.

Kazao je da su na sastanku danas razgovrali i o drugim važnim temama i o nacionalnoj strategiji i problemima po pitanu KiM.

Vučić je zahvalio Miloradu Dodiku i predstavnicima svih parlamentanih stranaka na podršci Srbiji po pitanju KiM.

Vučić je na početku obraćanja rekao da su razgovarali o svim važnim pitanjima i da ovo nisu laki i jednostavni dani za srpski narod.

– Saslušao sam sve naše goste, a ono što Srbija može da učini jeste da će uvek biti uz Srpsku, poštujući teritorijalni integritet BiH, ali i Republike Srpske – rekao je predsednik Srbije i dodao da su ovo teški dani za RS.

Pročitajte još

Vučić je naglasio da je izgleda dozvoljeno bilo šta reći protiv Srbije i srpskog naroda, da to ne nailazi ni na kakvu reakciju onih koji bi morali da reaguju, čak i kada im se najviši predstavnici privremenih institucija u Prištini, poput Kurtija, u lice rugaju govoreći da neće da formiraju ZSO, da neće da formiraju ono što su potpisali.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike