"Red star, Partizan... mi smo braća" - Siniši zamalo da presedne letovanje u Grčkoj zbog zuba, ali gest njihovog lekara pamtiće zauvek

17.08.2022

08:38

0

Autor: S.Č.

Dan pre odlaska na more pukao mu je zub. Na Lefkadi počeo da ga boli, a on počeo da pije više lekova nego što je trebalo i nastali su problemi

"Red star, Partizan... mi smo braća" - Siniši zamalo da presedne letovanje u Grčkoj zbog zuba, ali gest njihovog lekara pamtiće zauvek
zubar Grčka Srbija 1 - Copyright Profimedia Pixabay

Jednom Siniši iz Beograda umalo nije preselo letovanje u Grčkoj, jer je počeo da ga jako boli zub. Svestan činjenice da je sa tim problemlom krenuo iz Srbije, pokušao je da umiri bolove lekovima, ali ispostaviće se u prekomernim dozama. 

Njegovo telo odreagovalo je burno, pa je na nagovor supruge i prijatelja otišao u Urgentni centar na Lefkadi. On je na društvenoj mreži Fejsbuk podelio svoje iskustvo koje ga zamalo nije koštalo lepog odmora, ali i zdravlja. Ipak, patnju i loše raspoloženje odagnao je potez tamošnjeg lekara ,koji će pamtiti celog života. Njegovu objavu prenosimo vam u celosti:

- Dan pre odlaska na more mi je pukao zub, okrnjilo se parče zbog kamena u pirinču iz jednog restorana u Beogradu. Nije ništa bolelo, i naravno, budala, odlučim da ću se time pozabaviti po povrtaku. U Sivoti sve OK, 10 dana. Međutim, na Lefkadi prvi dan počne da boli, i da ne bih porodici, sebi i prijatelju koji je došao iz Atine upropastio još četiri-pet dana druženja, u apoteci nakupujem lekove protiv bolova. Pošto u životu NIKADA nisam bio kod lekara, niti imam karton negde... uzimao sam ih čim me zaboli... i verovatno sam preterao.

U kombinaciji sunca i lekova, jutros, dok sam pravio kafu, sa mene je počeo da curi znoj u neverovatnim količinama i počela su da mi klecaju kolena. Legao sam 10 minuta i kao sve je OK. Međutim, prijatelj i moja supruga su insistirali da odem do lekara, jer mi se to nikada ranije nije dešavalo (važim za bika u porodici).

Odemo do Lefkade, do bolnice, u Urgentni, objasni moj prijatelj sve šta se desilo i odmah me prime tamo na krevet, urade rapid test, i onda redom: krvna slika, EKG, pritisak, rendgenski snimak grudnog koša... uz priču, ja im isto objasnim o čemu se radilo, pošto uglavnom osoblje zna engleski. Kažem im i da se bavim sportom tri puta nedeljno i da je to zbog glupog zuba itd. Stigli rezultati svega, sve perfektno, pritisak 82/122, otkucaji 55, krvna slika perfektna, osim CRP-a, jer je zub već malo otekao i organizam je počeo da se bori sa upalnim procesom. Kaže doca meni: "Ma kao trkački konj si, nemoj samo da preteruješ sa suncem, pij vode dosta i kad dođeš kući odmah reši taj zub kod svog stomatologa."

Uzeli su mi podatke iz pasoša pre toga svega, a osiguranje mi je isteklo dva-tri dana pre ovog događaja, jer nismo ni bili sigurni da ćemo ići  na Lefkadu. Kad mi je dao gomilu rezultata i poželeo sve najbolje, pitao sam ga koliko i gde da platim, pošto osiguranje ne važi više.

Kaže on meni: " Serbia... Belgrade... Red star, Partizan, Olimpijakos, Pao... mi smo braća, ja bratu nisam nikada ništa naplatio, uživaj i sretno!" I ja ostanem bez teksta...

Zahvalim mu mnogo i kažem da ću ga posetiti sledeći put kad dođemo, a on mi kaže - ne moraš meni ništa da učiniš, ućini nekom drugom i sve će biti OK! Pozdravismo se i Marius i ja sedosmo u auto. Ja pod utiskom... ne znam šta me je snašlo.

Tako da, naravoučenije... Nema odlaganja lekara, čak ni dan pred odmor, i ima ljudi među ljudima još uvek - glasila je Sinišina objava. 


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike