Najnoviji korona presek: Više od 7.000 novozaraženih, virus odneo 14 života

10.08.2022

14:46

1

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Više od 7.000 novozaraženih, virus odneo 14 života
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

U Srbiji je u prethodni 24 sata na koronavirus testirano 18.728 osoba, od kojih je 7.061  novozaražena.

Na respiratoru se nalazi 30 pacijenata, a preminulo je 14 osoba.

Da podsetimo, u Srbiji je juče na koronavirus testirano 18.839 osoba, od kojih je 7.265 bilo novozaraženo. Na respiratoru su se nalazila 34 pacijenta, a preminulo je 10 osoba.

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić izjavila je danas da su obezbeđeni su svi ključni lekovi za kovid koji se primenjuju za sve grupe pacijenata i sve faze bolesti, od lakih do najtežih formi koje zahtevaju hospitalizaciju i apsolutno smo spremni za jesen.

RINA
 

- Država je obezbedila sve ključne lekove prateći preporuke struke. Među prvima u Evropi i svetu smo uspeli da nabavimo neutrališuća monoklonska antitela i antivirusne lekove. Ono sto je najvažnije lekove imamo u dovoljnim količinama za sve pacijente i nikada nismo došli u situaciju da nemamo lek za pacijenta kojem je potreban kao što se dešava u drugim državama - navela je Škodrić u saopštenju.

Kako je istakla, pored specifičnih lekova za kovid, ima dovoljno i drugih lekova koji su značajni za lečenje kovid pacijenata, kao što su antibiotici, anestetici, infuzioni rastvori, antikoagulansi i drugi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike