Profil na Instagramu digao buru u javnosti: Studenti Arhitektonskog fakulteta navodno trpe zlostavljanje od profesora? Jezivi opisi!

04.06.2022

14:28

0

U anketi u kojoj su studenti kako trenutni, tako i bivši, mogli da podele svoje iskustvo, učestvovalo je njih 499.

Profil na Instagramu digao buru u javnosti: Studenti Arhitektonskog fakulteta navodno trpe zlostavljanje od profesora? Jezivi opisi!
arhitektonski fakultet (2) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Na društvenoj mreži Instagram osvanuo je profil preko kojeg su navodno studenti i studentkinje Arhitektonskog fakulteta ostavili komentare u kojima su naglasili da se ne osećaju bezbedno na predavanjima jednog profesora.

U opisu profila postoji link ka anketi na kojoj se pozivaju studenti, kako trenutni, a tako i bivši, da podele svoje iskustvo, a ukupno njih 499 je uzelo učešća.

Tačnije, 415 devojaka i 84 momka. Njih 182 navelo je da je navodno imalo neprimereno iskustvo sa pomenutim profesorom, dok je 380 reklo da poznaje osobu koja je "napadnuta".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ime Prezime (@anketa_arh.bg)

- Prisustvovao sam na predavanju na kome je prikazan pornografski sadržaj - stoji kao naslov jednog od komentara, a dalje piše:

- Konsultacije u junu 2021. godine koje su bile uživo, održale su se u sali 236 i bilo nas je tri - četiri i svaku od nas je prilikom priče o ispitnom zadatku neprimereno dodirivao i unosio se u lice. Prešao je granicu ličnog prostora i bilo je jako neprijatno (meni bar lično)...

Pohotno gledanje studentkinja, dodirivanje za ruku, rame, gde uopšte nije potrebno i time čini da se osećate neprijatno, daje dvosmislene i lascivne komentare. Prošle godine kada je predavanje bilo onlajn podelio je ekran sa eksplicitnim sadržajem. Polni organ muškarca i žene.

Neki su se u komentarima ostavljali i zapise priča za koje su samo čuli, na osnovu čega su autori zamolili da se isključivo dele priče koje su studenti i bivši studenti lično doživeli kako bi bili verodostojni.

- Ponaša se neprimereno i pravi neprijatne komentare prema devojkama u njegovoj sali. Priđe devojkama previše blizu i ispipa im kosu i ramena itd. Na času je napravio komentar kako muški ne trebaju da nose šorc na fakultetu dok je to potpuno drugacije ako devojke nose suknje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ime Prezime (@anketa_arh.bg)

Jedna od situacija navodno se desila prošle nedelje:

- Čula sam da je pre par nedelja na konsultacijama u prvoj godini devojci prišao, seo pored nje, stavio joj ruku na butinu i pitao je “da li ćeš mnogo da se napališ ako dignem ruku gore”. Devojka je jadna (verovatno od šoka) počela da plače. Nisam sigurna šta mu je rekla, ali su ona i njena drugarica otišle da se obrate asistentu, na šta im je on rekao: “nemojte da mi pričate ovakve stvari, mene ovo ne interesuje”.

Bilo je i onih koji su samo čulo, ali nikada prisustvovali nečemu sličnom:

- Ume da ima specifičnih komentara ali ništa previše značajno nisam primetila u mojoj smeni u sali; za gore navedene tvrdnje ne mogu reći da se ne slažem jer ima šanse da su tačne, ali ja lično nisam imala neprijatnih iskustava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ime Prezime (@anketa_arh.bg)


Navodno, ova priča je javna tajna na Arhitektonskom fakultetu, kako se među više komentara provlači informacija da o ovome znaju kako drugi asistenti, tako i profesori.

 

Do završetka ovog teksta, fakultet nije odgovorio na naša pitanja u vezi sa ovim slučajem.

Kako se navodi u anketi, cilj je da se pokrene disciplinski postupak protiv profesora ili bar da se podigne svest o dešavanju kako se drugi studenti ne bi plašili da prijave uznemiravanje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike