Vozači, budite oprezni: Pada kiša, a moguća je i poledica u pojedinim delovima zemlje

27.12.2021

06:21

0

Kiša, mokri kolovozi i slabija vidljivost u nižim i otapanje snega u višim predelima, mogu doneti češće prekide i vanredne zastoje u saobraćaju

Vozači, budite oprezni: Pada kiša, a moguća je i poledica u pojedinim delovima zemlje
Copyright Foto:24sedam/Katarina Mihajlović

Na putevima severne Bačke i Banata, slaba kiša se i danas može lediti, pa vozači moraju biti posebno oprezni, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Kiša, mokri kolovozi i slabija vidljivost u nižim i otapanje snega u višim predelima, mogu doneti češće prekide i vanredne zastoje u saobraćaju.

Pošto se u ovim pretprazničnim danima ljudi više opredeljuju za sopstveni prevoz, a tada su i gužve veće, AMS poziva vozače da krenu ranije, kao i da za vreme vožnje budu tolerantniji.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične Policije, dobijenim u 5:15, nema zadržavanja na putničkim terminalima naših granicnih prelaza.

Samo na prelazu Batrovci, na teretnom terminalu, pri izlazu iz zemlje, kamioni čekaju jedan sat.

AMS podseća da je zbog novogodišnjih i božićnih praznika produženo radno vreme graničnih prelaza Bajmok - Bačalmaš i Bački Vinogradi - Ašothalom, koji će do sredine januara raditi od 7:00 do 24:00.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike