Kilometarske kolone na “Milošu Velikom”: Gužva na auto-putu i obilaznici oko Čačka (FOTO/VIDEO)

09.07.2021

19:37

0

Autor: M.Vu

Izvor: RINA

U poslepodnevnim satima na naplatnoj rampi u Preljini na auto-putu "Miloš Veliki" je pojačan intenzitet saobraćaja

Gužva kod Čačka/Foto: RINA

U poslepodnevnim satima na naplatnoj rampi u Preljini na auto-putu “Miloš Veliki” je pojačan intenzitet saobraćaja. A vozila u koloni čekaju od deset minuta do pola sata. Slična situacija je zabeležena i prošlog petka, kada je samo u toku tog dana putarinu platilo 9.000 automobila, što je veliki broj ako se ima u vidu da je tokom vaskršnjih gužvi za dva dana kroz naplatnu rampu prošlo 13.000 vozila.

– Čekamo oko petnaest minuta, vozimo polako i prilagođavamo se. Ovo nije ništa strašno ako se uzme u obzir da smo u maju čekali tri sata u koloni – rekao je za RINU Đorđe Kostić iz Beograda.

Povremeni zastoj primetan je i na obilaznici oko Čačka, koja je takođe jako kritična tačka kad su u pitanju saobraćajne gužve.

Gužva kod Čačka/Foto: RINA

Gužva kod Čačka/Foto: RINA

Gužva kod Čačka/Foto: RINA

Gužva kod Čačka/Foto: RINA

Veći broj vozila na auto-putevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Severnoj Makedoniji i Bugarskoj uslovljava povremeno duža zadržavanja na onim najopterećenijim prelazima sa tim zemljama, navodi Automoto savez Srbije u saopštenju o stanju na putevima i prelazima. Pored toga na pojedinim naplatnim stanicama poput Stare Pazove i Preljine, vozači mogu očekivati povremena zadržavanja na koje moraju biti spremni, upozorio je AMSS.

Sem auto-puteva pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se i na pravcima koji vode ka Crnoj Gori, te AMSS podseća na radove koji se izvode u toj zemlji od naših prelaza Jabuka i Špiljani ka unutrašnjosti Crne Gore, a zbog kojih se saobraćaj odvija usporeno.

Na naplatnoj stanici Lajkovac izvode se radovi na rekonstrukciji betona do 16. jula i za saobraćaj je zatvorena traka 01.

Saobraćaj je preusmeren u preticajnu traku na delu državnog puta kod uključenja sa petlje Vrbas prema Novom Sad.

Do 31. jula izvode radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije na delu državnog puta od petlje Vrbas do petlje Feketić u smeru Novi Sad-Subotica. Saobraćaj je preusmeren na kolovoznu traku smera Subotica-Novi Sad. Takođe, saobraćaj se odvija zaustavnom saobraćajnom trakom, iz pravca Novog Sada prema Subotici.

Pročitajte još:

Prema poslednjim informacijama Puteva Srbije nema zadržavanja na naplatnim stanicama na autoputevima.

Prema informacijama Uprave granične Policije od 17.00 časova na putničkim terminalima vozila čekaju na izlazu iz zemlje i to na Gradini 60 minuta i na prelazu Uvac 40 minuta. Teretna vozila čekaju na Horgošu 90 minuta, dok na ostalim prelazima nema zadržavanja vozila.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti