Jovanović: Moguće uvođenje „zelenog kartona“ za vakcinisane

27.04.2021

19:01

0

Autor: M.Vu

Direktor Kancelarije za e-Upravu kaže da najnoviji podaci govore da je u ovom trenutku ukupno u Srbiji dato 3.325.000 vakcina

M.M./ATAImages

Direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović kaže za RTS da najnoviji podaci govore da je u ovom trenutku ukupno u Srbiji dato 3.325.000 vakcina.

-Prvih doza – 1.971.000, što znači da ćemo sutra ili prekosutra imati dva miliona datih prvih doza – rekao je Jovanović.

Ukazao je da je dato 1.354.000 drugih doza.

-Očekujemo do Uskrsa da ćemo imati milion i po revakcinisanih građana – poručuje Jovanović.

Ističe da i pored toga što se građani mogu vakcinisati i bez zakazanog termina i dalje ima onih koji se prijavljuju preko e-Uprave i kontakt centra.

-Dnevno imamo nekoliko hiljada građana koji se na taj način prijavljuju. Uspeli smo da vakcinišemo sve one koji su se javili u januaru, februaru, martu i aprilu, tako da sada kada se građani prijave preko portala, ne čekaju duže od dan, dva, tri – rekao je Jovanović.

Najviše vakcinisanih građana, kaže Jovanović, ima na Starom gradu, kao i da je i u drugim beogradskim opštinama visok procenat vakcinisanih. Od ostalih gradova tu su: Niš, Užice, Priboj, Kladovo, Novi Sad, Kikinda, Mali Zvornik, Sremski Karlovac, Kragujevac i svi oni imaju preko 35 odsto vakcinisanih, dodaje Jovanović.

-Ima onih lokalnih samouprava koje beleže jednocifren procenat vakcinisanih, navodi Jovanović, a to je Tutin, koji ima sedam posto. Tu su i Novi Pazar, Lajkovac, Mionica, Žagubica, Rača, Ljig, Žitorađa, Bujanovac, Boljevac, Ražanj, Vladimirci, Doljevac, Merošina, Krupanj, Varvarin, Sjenica i Osečina koji imaju ispod 20 odsto – dodaje Jovanović.

Pročitajte još:

-Sve četiri vakcine postoje u svim domovima zdravlja u Srbiji i svuda može da se bira i da se dobije bilo koja od te četiri vakcine – poručio je Jovanović.

Zeleni kartoni

Jovanović je kazao da se razmišlja o uvođenju „zelenih kartona“ za građane koji su vakcinisani.

-Uskoro ćemo početi da izdajemo potvrde o vakcinisanim građanima, kao jedna vrsta zelenih kartona, ali još ćemo utvrditi kako će to da se odvija – rekao je Jovanović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti