Doktor Nestorović na tapetu etičkog odbora Lekarske komore Srbije, doneta važna odluka!

21.07.2021

15:53

0

Autor: R.M.

Etički odbor Lekarske komore Srbije održao je sednicu o tome da li je profesor Branimir Nestorović prekršio etički kodeks

Branimir Nestorović, Foto: Printscreen/Youtube, Jutarnji Program TV HAPPY

Etički odbor Lekarske komore Srbije održao je sednicu na kojoj je bilo više tačaka dnevnog reda, a jedna od njih se ticala i izjava profesora Branimira Nestorovića, pa su se članovi odbora izjašnjavali da li je on svojim nastupima i postupcima, kao član Kriznog štaba za suzbijanje kovida 19, prekršio etički kodeks.

Kako saznajemo, na sednici održanoj polovinom juna, utvrđeno je da profesor Nestorović nije prekršio etički kodeks.

– Konstatovano je da su njegove izjave mogle da budu protumačene pogrešno, da nekoga dovedu u zabludu ili izazovu nedoumicu, što zavisi od osobe koja ga sluša, ali i da on ima pravo slobode govora. Naravno, još jednom je apelovano na sve lekare, kao što je i prošle godine u aprilu, da moraju da vode računa o svojim izjavama – kaže izvor Telegrafa.

Pročitajte još:
Zahtev da se utvrdi da li je prof. dr Nestorović prekršio kodeks lekara, pokrenula je u aprilu prošle godine grupa profesora Medicinskog fakulteta.

U dopisu Etičkom odboru Lekarske komore Srbije, grupa profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu je navela nekoliko Nestorovićevih izjava, a između ostalog su podsetili i na nastup profesora na konferenciji za medije 26. februara, da je “korona najsmešniji virus”.

Etički odbor, inače, nema pravo da izriče sankcije, ali da su pronađeni u ovom slučaju elementi koji se kose sa profesionalnom etikom, mogao bi da se pokrene postupak pred Sudom časti Lekarske komore Srbije, koji ima pravo da oduzima licence.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti