Raspisan poziv za sufinansiranje projekata zaštite zemljišta

07.05.2021

16:15

0

Resorna ministarka Irena Vujović objašnjava da će Ministarstvo sufinansirati do 80 odsto ukupnih sredstava potrebnih za realizaciju projekata

Kurt Bouda/Pixabay

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je javni konkurs za sufinansiranje projekata kojima je cilj očuvanje i zaštita zemljišta kao prirodnog resursa, a gradovi i opštine imaju rok od 20 dana da se prijave na ovaj poziv, saopšteno je danas iz ovog ministarstva.

Resorna ministarka Irena Vujović objašnjava da će Ministarstvo sufinansirati do 80 odsto ukupnih sredstava potrebnih za realizaciju ovih projekata i pozvala lokalne samouprave da konkurišu za sredstva.

– Podržaćemo one projekte čijom će se realizacijom popraviti kvalitet zemljišta, a time se direktno utiče i na kvalitet životne sredine. Na ovaj način, dajemo mogućnost za trajni oporavak i očuvanje degradiranog zemljišta – kaže ministarka.

Ona navodi da je dat kratak rok od 20 dana, jer kako kaže, životna sredina ne može da čeka.

Pročitajte još

– Cilj nam je da podstaknemo lokalne samouprave da što pre uđu u proceduru i da, uz podršku države što pre realizuju projekte – rekla je ona.

Ističe da očekuje da će opštine i gradovi, kao i na prethodnim konkursima, pokazati brzinu i odgovornost, a da je država tu da podrži sve dobre ideje koje imaju perspektivu da menjaju ekološku sliku Srbije nabolje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti