Prvenac: Organski med iz Srbije probio put do tržišta EU i Norveške

08.03.2021

13:52

0

Jedna srpska pčelarska kompanija je izvezla organski med na probiljivo tržište Zapadne Evrope

Pixabay/PollyDot

Kompanija Medino iz Krnjeva po prvi put je u februaru izvezla 21 tonu organskog meda na teritoriju Evropske Unije i Norveške.

Organska hrana već godinama unazad predstavlja svetski trend pa je i u Srbiji pre nekoliko godina pokrenuta inicijativa u vezi sa proizvodnjom organskog meda koji je sertifikovan i kod kuće i u inostranstvu.

Kao nastavak te saradnje došlo je i do izvoza prvih količina organskog meda iz naše zemlje u inostranstvo, piše eKapija.

O kvalitetu organskog meda iz Srbije svedoči činjenica da je naš med ispunio stroge standarde EU regulative i zadovoljio potrebe partnera u Norveškoj, navodi se u saopštenju kompanije.

Pročitajte još:

Ove godine oformljena je i nova grupa pčelara kooperanata u organskoj proizvodnji pa se sledeće godine očekuje da proizvedene količine organskog meda budu duplo veće od ovosezonskih.

– Organska prozvodnja meda u Srbiji je tek u začetku, ali se nadamo da će u narednim godinama Srbija biti među glavnim partnerima EU zemljama kada je u pitanju izvoz organskog meda – poručuju iz kompanije Medino.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti