Promocija srpskih proizvoda na rumunskom tržištu: Značajno mesto za srpska vina

30.04.2021

09:28

0

Ovo je ogroman značaj za vinsku industriju u Srbiji, naglasio je ambasador Srbije u Rumuniji Stefan Tomašević

Jo Wiggijo/Pixabay

Ambasador Srbije u Rumuniji Stefan Tomašević prisustvovao je juče promociji srpskih proizvoda u prodajnom lancu kompanije “Remarkt“ u Aradu.

Ambasador Tomašević istakao je da sa velikim zadovoljstvom uoči Uskrsa prisustvuje svečanosti koju su domaćini iz kompanije “Remarkt”” priredili u čast srpskih proizvoda, dodajući da Srbija duguje veliku zahvalnost na pruženoj šansi i otvorenim vratima, koja je izuzetno teško otvoriti na zahtevnom evropskom tržištu, objavljeno je na internet stranici Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ambasador Tomašević naglasio je da smo do nedavno na rumunskom tržištu imali samo jednog proizvođača iz Srbije, kao i da su postojali pojedinačni pokušaji plasmana koji su bili neodrživi, ukazavši na to da danas u trgovinskom lancu “Remarkt“ postoji čitav spektar vrhunskih srpskih proizvoda.

Pročitajte još

Ambasador je istakao da je srećan zbog toga što u ponudi značajno mesto zauzimaju srpska vina, što je od ogromnog značaja za vinsku industriju u Srbiji, i u skladu je sa strategijom Srbije u pogledu pozicioniranja srpskih vina na inostranom tržištu. Tomašević je izrazio uverenje da će se saradnja srpskih proizvođača sa rumunskim prodajnim lancima nastaviti, a asortiman robe dodatno proširiti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti