Jednostavno kraljevski: U Rojal opera hausu predstavljen novi Range Rover (FOTO)

26.10.2021

19:50

0

Zahvaljujući modernoj tehnologiji, svako ko je imao internet vezu mogao je da sebi večeras priušti ekskluzivu otkrivanja novog Range Rovera u Londonu, "nakon 50 godina kršenja pravila"

Jednostavno kraljevski: U Rojal opera hausu predstavljen novi Range Rover (FOTO)
0_newrangeroverdv15 - Copyright Land Rover

Novi Range Rover pete generacije, najpoželjniji koji je ikada kreiran - kako ga opisuju u matičnoj fabrici, predstavljen je večeras, i to na najbolji mogući način. Direktno iz londonskog Rojal opera hausa, svetski auditorijum je putem interneta mogao da se uveri u to šta je pravi britanski luksuz na točkovima.

- Land Rover je decenijama bio lider u svetu luksuznih SUV vozila, a sada prisustvujemo početku nove ere ovih fantastičnih automobila. To je prava manifestacija naše vizije stvaranja najpoželjnijih luksuznih vozila na svetu i ubedljiva demonstracija pionirske inovacije, koja je zaštitni znak Range Rovera više od 50 godina - najavio je novi model Tijeri Bolore, glavni direktor "Jaguar Land Rovera".

Printscreen/Range Rover
 

Da je Range Rover vozilo inženjerske superiornosti, koje zbog toga voze svetski lideri na raznim poljima, članovi kraljevskih porodica, političari, sportisti, poznate ličnostii..., istakao je Džeri Mekgovern Obe, glavni kreativni direktor "Jaguar Land Rovera".

Printscreen/Range Rover
 

- Automobil nema suvišnih detalja, ali nije ni "sterilan", jer kao što kažu arhitekta Mis van der Roe i Koko Šanel - manje je više, a raskoš je oslobođena vulgarnosti - rekao je Mekgovern.

Printscreen/Range Rover
 

 

Spolja moćan, iznutra raskošan

A ta inovacija, koju je iznedrilo "50 godina kršenja ustaljenih pravila", odmah se primećuje već na silueti novog modela. U crno obojeni, "B" i "C" stubovi na "zlatnom" modelu stvaraju utisak lebdećeg krova na točkovima od 23 inča.

Printscreen/Range Rover
 

 

Ništa manje upečatljiv novi Range Rover nije ni kada se gleda direktno spreda, za šta se postarao novi "roštilj" sa položenim izduženim pravougaonicima i visoko postavljenim plitkim farovima koji deluju kao da su brušeni od stakla.

Printscreen/Range Rover
 

 

 

Predstavljen i SV

Na promociji je predstavljen i model SV, kraće šasije sa četiri sedišta i malo drugačijih karakteristika. Tu se vidi u detaljima s krovom u drugačijem finišu, drugačijim grilom i "keramičkom" značkom na petim vratima.

Ono što se očekuje, ili priželjkuje, jeste da novi Range Rover bude standardno opremljen sa mild-hibridom Ingenium trolitarskog šestocilindarskog linijskog benzinca i 48-voltnog elektromotora.
Opciono, za one koji žele nešto drugo, tu bi trebalo da je BMW-ov 4,4-litarski V-8. Ovom dvojcu relativno brzo bi mogao da se pridruži i prvi "Roverov" potpuno električni SUV (od 2024).

 
 
Printscreen/Range Rover
 

 

Automobil je rađen na novoj MLA Flex platformi, poboljšanih karakteristika prilagođenih prohtevima populacije milenijalaca, koji su uveliko postali njegovi kupci.

Unutrašnjost novog modela je, naravno, britanski luksuzna. Enterijerom punim kože, plemenitog drveta i aluminijumskih detalja dominira sveobuhvatni "infotejment sistem" nove generacije.

A prostora svakako ne fali, jer tu je sedam sedišta u punoj veličini. 

Sledi cela paleta

Kao što je bio slučaj i u prethodnoj generaciji, i ovaj Range Rover će imati modele različite dužine karoserije, odnosno osovinskog razmaka, uključujući i ultraluksuznu varijantu, kao što je bio "autobiografi" model.

Takav raspon daje i različiti cenovni opseg automobila, čija će cena startovati nešto ispod 100.000 dolara i penjaće se do 200.000 dolara. Na kraju, treba očekivati i redizajn najmanjeg rođaka u ponudi, Range Rover Sporta, na koji će biti potrebno da se sačeka bar godinu dana od glavne promocije.

 

Sa takvim cenovnim rasponom, kvalitetom i luksuzom, koje je pred svet izbacilo jedno od najstarijih imena u svetu luksuznih SUV vozila pune veličine, neće biti prijatno konkurenciji koja pravi Mercedes-Maybach GLS i BMW X7 ili Aston Martin DBX i Porsche Cayenne.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G.M.Š.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike