Državni posao, norveška varijanta: U kancelariju samo utorkom i četvrtkom

03.05.2021

14:42

0

Norveški „Suvereni fond bogatstva“ (SWF), vredan 1,3 biliona dolara ima posleban plan rada za zaposlene u postkovid periodu

Profimedia

U Fondu će tražiti od zaposlenih, kada pandemija kovid-19 bude završena, da na radna mesta u poslovnom prostoru dolaze samo utorkom i četvrtkom, izjavio je danas glavni izvršni direktor SWF-a, Nikola Tangen.

Centralna banka Norveške, koja upravlja „Suverenim fondom“, ponudiće fleksibilne uslove rada za svojih 520 zaposlenih u Oslu, Londonu, Singapuru, Šangaju, Tokiju i Luksemburgu, rekao je Tangen u obraćanju u parlamentu, prenosi Rojters.

Pročitajte još:

– Razmišljamo da posle pandemije dozvolimo svakome do dva dana nedeljno rad iz kućnog ofisa i dva fiksna radna dana u kancelariji zbog sastanaka – naveo je on, dodajući da je to njihov model za privlačenje i zadržavanje talentovanog kadra.

Ova politika bi se odnosila i na ostatak zaposlenih u centralnoj banci.

– Morate ponuditi fleksibilnost na drugačiji način nego pre. Jednostavno je neprihvatljivo zahtevati da ljudi stalno budu u kancelariji. Mislim da to pokazuje da ne verujete ljudima – izjavio je Tangen za Rojters.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti