Prihvatilište za decu obeležava Međunarodni dan porodice: "Bez zdrave, stabilne i odgovorne familije nema ni društva, ni države"

15.05.2021

13:22 >> 13:23

0

Veoma je važno obezbediti najbolje moguće podsticaje i mere, koji kumulativno, koordinisano i ujedinjeno doprinose očuvanju i unapređenju porodice - istakla

Prihvatilište za decu obeležava Međunarodni dan porodice: "Bez zdrave, stabilne i odgovorne familije nema ni društva, ni države"
Copyright Printscreen/Google Maps

Povodom Međunarodnog dana porodice, 15. maja, beogradski Sekretarijat za socijalnu zaštitu podseća da porodica i porodične vrednosti predstavljaju centralno i najvažnije mesto svakog društva, jer bez zdrave, stabilne i odgovorne porodice nema ni društva, ni države.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata, gradska sekretartka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da Prihvatilište za decu Beograda, sada već tradicionalno, 15. maja obeležava Međunarodni dan porodice.

Ona je istakla da Grad Beograd, kao osnivač Prihvatilišta za decu Beograda, sa svim saradnicima i prijateljima koji godinama podržavaju rad te ustanove, čine jednu veliku porodicu koja teži da svakom detetu pruži detinjstvo kakvo zaslužuje.

Tanjug/Nikola Anđić

– Veoma je važno obezbediti najbolje moguće podsticaje i mere, koji kumulativno, koordinisano i ujedinjeno doprinose očuvanju i unapređenju porodice – istakla je Stanisavljevićeva.

Ona je dodala da, s obzirom na okolnosti koja se prouzokovane pandemijom, Prihvatilište za decu Beograda drugu godinu zaredom Međunarodni dan porodice obeležava u krugu zaposlenih i dece.

Pročitajte još:

Grad Beograd preko ustanove socijalne zaštite Prihvatilišta za decu Beograda pruža podršku deci i zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz Beograda i iz cele Srbije koja se zateknu na teritoriji Beograda, uzrasta od sedam do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, deca ulice…

Od početka godine, u okviru te ustanove je zbrinuto 37 dece, a trenutno ih je na smeštaju 23.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike