"Slaviće se dan porodice": Šapić najavio novi festival u Beogradu, evo kada bi mogao da se održi prvi

19.08.2022

08:38

1

Beograđani i svi koji dođu će tek da osete kakav je Beograd, tek ćemo da ulažemo u njega i njegova kulturna dešavanja, želimo da postane prestonica kulture, istakao je on

"Slaviće se dan porodice": Šapić najavio novi festival u Beogradu, evo kada bi mogao da se održi prvi
Aleksandar Šapić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić pored jučerašnjih odluka kojima će poboljšati usluge u Beogradu danas je saopštio da će na naredenoj sednici Skupštine grada biti doneta odluka o festivalu Međunarodni dan porodice, koji bi trebalo da počne da se održava od marta naredne godine. 

Gradonačelnik je ovo izjavio na konferenciji za medije održanoj danas u Starom dvoru. 

- Beograđani i svi koji dođu će tek da osete kakav je Beograd, tek ćemo da ulažemo u njega i njegova kulturna dešavanja, želimo da postane prestonica kulture - istakao je on. 

24sedam/Goran Sivački
 

Kada je reč o Beer festu rekao je da je Grad i ranije pomogao tom festivalu, ali da je bilo vreme da Grad stane iza nečega i potpuno pomaže i ulaže u taj festival koji traje već dve decenije.

Takođe, Šapić je napomenuo i da će Ulicu otvorenog srca "pretvoriti" u Grad otvorenog srca.

O gradnji nove autobuske stanice

Gradonačelnik je govorio i o gradnji autobuske stanice na Novom Beogradu. Istakao je da će Grad zajedno sa Vladom Srbije, koja će dati neka sredstva i kada se reše pravni odnosi i raskine ugovor sa BAS-om početi da rade na gradnji stanice.

24sedam/Goran Sivački
 

- Ne znam kada će to biti, ali javnost će biti obaveštena da li će biti sporazumni raskid ugovora ili jednostrani. Grad hoće da BAS-u refundira novac od kredita koji je BAS podigao samo kako bi radovi počeli što pre - naglasio je i dodao da će stanica biti završena godinu dana nakon otpočinjanja radova. 

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike