Tragičan slučaj na Altini, pas lutalica ušao u ulaz zgrade i uginuo: Stanari ga satima preskakali, a evo koga zvati u ovakvim situacijama

10.08.2022

17:50

0

Kuče je satima bilo mrtvo u ulazu, a "Veterina" je došla u večernjim časovima

Tragičan slučaj na Altini, pas lutalica ušao u ulaz zgrade i uginuo: Stanari ga satima preskakali, a evo koga zvati u ovakvim situacijama
Pas lutalica - Copyright Pixabay

Stanari zemunskog naselja Altina nedavno su imali jedan tragičan događaj kada je nevlasnički pas ušao u njihovu zgradu i tu uginuo. 

Nakon toga oni su zvali JKP "Veterina Beograd", da bi neko odneo psa iz ulaza njihove zgrade koja se nalazi u Ulici episkopa Nikolaja. Međutim, kako oni tvrde za 24sedam, dežurne ekipe su došle tek posle nekoliko sati. 

- Kuče je satima bilo mrtvo u ulazu, "Veterinu" smo zvali u prepodnevnim satima, a oni su došli tek uveče. Ljudi su ga preskakali, a sažalile su se, nažalost, samo one komšije koje imaju kućne ljubimce. "Veterina" je došla tek uveče da skloni psa iz naše zgrade - priča uznemireno za 24sedam stanarka tog stambenog objekta. 

Pixabay
 

Takođe, ona dodaje da je u pitanju pas lutalica koji je star do godinu dana. 

Portal 24sedam kontaktirao je sa JKP "Veterina Beograd" ne bi li saznao kakva je procedura sa uginulim nevlasničkim psima na teritoriji srpske prestonice. 

- Pošto je Beograd veliki grad, sa svim njegovim prigradskim opštinama, niko iz našeg preduzeća ne može da zna kada neki nevlasnički pas ugine, osim ukoliko ne dobijemo poziv. Kada je reč o tom slučaju sa Altine, postoji velika mogućnost da je psa udario automobil i da je ušao u ulaz zgrade kako bi se sklonio, gde je u međuvremenu uginuo - objašnjavaju iz "Veterine" za 24sedam.

Oni dodaju da, takođe, postoji i mogućnost da je u pitanju bio i vlasnički pas.

Pixabay
 

Svakako, dodaju oni, njihove ekipe su došle po psa i odnele ga u njihovu hladnjaču, koja se nalazi u Ovči. 

- Po prijavi, naše ekipe izlaze na teren, ali njihova brzina dolaska zavisi od toga da li u tom momentu imaju, na primer, tri intervencije. Takođe, tokom dana su dežurne tri ekipe "Veterine", što je u svakodnevnim okolnostima sasvim normalno, što znači da oni ne mogu po prijavi, u određenim situacijama, stići odmah na teren. Neke situacija zahtevaju malo više čekanja - objašnjavaju iz "Veterine".

 "Psi lutalice ne postoje" 

Pexels
 

Prema rečima "Veterine", psi lutalice više ne postoje u Beogradu. 

- Oni psi lutalice koji su postojali su izumrli. "Veterina" je tokom proteklih nekoliko godina sterilisala oko 60.000 pasa. Pošto je pas vraćen na ulicu on ne može da se pari. Dakle, pitanje je odakle novi psi na ulicama Beograda? - navode naši sagovornici. 

U "Veterini" zaključuju da u najširem centru Beograda gotovo da nema pasa lutalica, kao i da je njihovo preduzeće odradilo veliki posao kada je reč o napuštenim životinjama. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike