Češlja se svaki ćošak za nestalim mladićem iz Splita: Oglasio se menadžer kluba

02.01.2022

12:30

0

Matejev otac posle podne stiže u Beograd

Češlja se svaki ćošak za nestalim mladićem iz Splita: Oglasio se menadžer kluba
24sedam/Mup RH

Za Matejem Perišem (27) iz Splita traga se od petka, odnosno od 31. decembra u 2.30 časova, kada mu se svaki trag gubi.

On je sa sedmoricom prijatelja poslednji put viđenu u klubu "Gotik", kada je u jednom trenutku otišao do toaleta i nije se vratio.

Prijatelji su iste večeri krenuli u potragu za drugom, a zbunilo ih je kada su videli da nije poneo jaknu. Pomislili su da je otišao sa nekom devojkom, a ujutru kada se nije vratio u apartman, alarmirali su policiji. Od tada traje njihova agonija.

- Tragamo za Matejom već dva dana neprestano, umorni smo, ali nećemo odustati  - poručili su njegovi prijatelji.

Kako oni dalje objašnjavaju, sve je bilo u najboljem redu u klubu.

- Bili smo u klubu, ništa se sumnjivo nije dogodilo. Na ulazu u nam se činili sumnjivi mladići koji su tu stajali, saznali smo kasnije da su neki navijači. Ali ništa nam nisu dobacivali, niko nas nije dirao - objašnjava prijatelj nestalog.

Njihovu priču potvrdio je i menadžer "Gotika".

- Policija je bila juče u klubu i uzela je snimke sa sigurnosnih kamera. Ni do kakvog incidenta u klubu nije došlo ni u jednom trenutku, bilo je sasvim normalno veče - istakao je mladić koji nije želeo da da svoje ime i prezime redakciji.

Matejev otac krenuo za Beograd

Teren pretražuje i rečna policija, a Nenad Periš, otac nestalog mladića, uputio se za Beograd.

- Poslednji put smo se čuli oko 17 časova, ništa nije bilo neobično tokom razgovora. Ništa nije ukazivalo da će se dogoditi ovo što se dogodilo - rekao je Periš za Tanjug.

On je rekao da će danas posle podne stići u Beograd i da će se prvo naći sa prijateljima svog sina u klubu "Gotik" gde su slavili Novu godinu da bi, kaže, rekonstruisali ono što se dogodilo.

Zahvalio je srpskoj policiji koja, kako kaže, profesionalno i stručno radi svoj posao kako bi pronašla nestalog Mateja.

Periš je rekao da je njegov sin, diplomirani ekonomista i bivši vaterpolista, i ranije slavio Novu godinu van Hrvatske i da je bio na dočeku u Pragu, Budimpešti...

- Hiljade ljudi se javilo da ponudi pomoć. Jedan čovek iz Beograda, koga ne poznajem, javio se i ponudio da mi ustupi svoj stan na Zelenom vencu. Svima zahvaljujem na saosećanju, ali najvaznija je informacija. Zato molim sve koji nešto znaju da jave policiji, makar i anonimno, da bismo saznali šta se dogodilo - objasnio je Periš.

Mole se svi koji imaju bilo kakvu informaciju da obaveste policiju ili da jave na broj telefona: +38598432700.

Bonus video

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti