“Velika pobeda Beograda”: Revakcinisano više od 50 odsto punoletnog stanovništva

23.06.2021

11:29

0

Autor: J. V.

Zamenik gradonačelnika je istakao da to pokazuje koliko prestonica ozbiljno pristupa vakcinaciji i koliko su se građani odazvali pozivu države da se imunizuju

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Zaključno sa jučerašnjim danom na teritoriji grada Beograda revakcinisano je više od 50 odsto naših punoletnih građanki i građana, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je istakao da to pokazuje koliko je Beograd ozbiljno pristupio vakcinaciji i koliko su se građani odazvali pozivu države da se vakcinišu.

– Tokom današnjeg dana biće revakcinisnao više od 700 hiljada ljudi. Cilj nam je da do kraja juna u Beogradu vakcinišemo 750 hiljada, a revakcinišemo 700 hiljada ljudi. Skoro na polovini juna uspećemo da postignemo cilj, kada su u pitanju revakcinisani. Kada je u pitanju vakcinacija, u Beogradu je vakcinisano oko 730 hiljada ljudi, što je više od 52 odsto, odnosno skoro 52,5 odsto, a očekujemo da ćemo do kraja juna vakcinisati još oko 20 hiljada ljudi, čime bismo dostigli cilj da 750 hiljada ljudi na teritoriji grada Beograda bude vakcinisano – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić Tanjug/Jadranka Ilić

On je naglasio da je ovo velika pobeda Beograda.

– Zahvalan sam građankama i građanima Beograda koji su se odazvali pozivu za vakcinaciju. Pokazali smo se najodgovornijim u Srbiji i da se vakcinacija može dobro organizovati, iako je to teže u Beogradu nego u nekim drugim delovima Srbije. Jedini smo imali punktove za vakcinaciju u tržnim centrima, kao i autobus za vakcinaciju. Naše opštine su dale ogroman doprinos vakcinaciji, kao što je na primer rukovodstvo Opštine Zemun svakodnevno bilo na terenu – kazao je Vesić.

Pročitajte još:

Istakao je da što više građana bude vakcinisano imuni štit će biti bolji, te da se na taj način neće dešavati situacije koje smo imali prošle godine.

– Na ovaj način smo se kao Grad Beograd izborili za normalan život i zaštitili naše građane od novog talasa virusa koji najavljuju za jesen. Ovo je velika pobeda Beograda i nadam se da ćemo do kraja ovog meseca imati 750 hiljada vakcinisanih, čime ćemo ispuniti sve ciljeve zadate u januaru – zaključio je Vesić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti