Uređeni raj za mališane: Zemun dobio još jedno dečje igralište

23.06.2021

12:40

0

Autor: Tanjug

Vesić je naveo da je u uređenje ovog igrališta uloženo 66.000 evra

Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas renovirano dečje igralište u Prvomajskoj ulici u Zemunu, u čije je uređenje uloženo 66.000 evra, i naveo da su od 2014. godine na području te opštine urađena 24 igrališta za decu.

Vesić je rekao da je igralište na uglu ulica Milana Uzelca i Marije Bursać urađeno na inicijativu opštine Zemun i građana koji tu žive i dodao je da je u tom delu grada u proteklih sedam godina uređeno 12 sportskih terena, pet teretana na otvorenom, tri urbana džepa, odnosno, svkera i dve pet zone.

Beoinfo

– Nastavljamo da uređujemo dečja igrališta u svim opštinama, jer upravo takva mesta podižu kvalitet života građana koji imaju gde da izvedu decu, da se odmore. Naš cilj je da u celom gradu uređujemo fasade, igrališta, prilaze zgradama i podižemo komfor života jer je to najbolja politika – rekao je Vesić novinarima posle obilaska igrališta.

Podsetio je da je u tom delu grada urađen i Zemunski park, pešačka zona u centru Zemuna i oko 70 fasada i najavio da počinje uređenje Zemunskog keja, od Lida prema “Veneciji”.

Beoinfo

– Radimo Spirtinu kući, odnosno, Zavičajni muzej Zemuna i trudimo se da pokažemo da je Zemun jedan od najlepših delova Beograda i da želimo da razvijamo naš grad – kazao je zamenik gradonačelnika.

Zahvalio je građanima koji imaju takve inicijative navodeći da grad ne može da odgovori na svaku.

– Znam da u Zemunu postoji još 50 mesta gde su potrebna igrališta, ali ako svake godine uradimo pet do deset, onda ćemo jednog dana moći da kažemo da smo sve uredili. Važno je da se igralište čuva i moj apel stanarima je da se rekviziti čuvaju, jer ovo je raj za decu i ona su presreća – rekao je Vesić.

Beoinfo

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević je rekao da su u tom delu grada u poslednjih nekoliko godina urađena četiri igrališta i da je ostalo da se uradi park na uglu ulica Nedeljka Ercegovca i Ðorđa Pantelića, kao i u Ulici Marije Bursać.

Pročitajte još

Najavio je da će u narednih nekoliko nedelja opština Zemun pokrenuti realizaciju tri projekta – uređenje dečijih igrališta u Batajnici i u Prvomajskoj ulici 33-35 i sportskog terena u Ulici Miće Radakovića.

– U toku su radovi na park-igralištu u naselju Altina, a blizu smo realizacije projekta između naselja Altina i Vojni put gde će biti izgrađen manji sportski centar i dečcije igralište – rekao je Kovačević.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs  

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti