Radojičić: Dobrovoljna vatrogasna društva pomoćiće Beogradu da postane bezbedniji

21.07.2021

16:10

0

Autor: L. Đ. T.

Izvor: Beoinfo

U prestonici je trenutno aktivno deset udruženja, koja Grad podržava na različite načine

Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obratio se danas učesnicima konferencije “Promocija dobrovoljnog vatrogastva u lokalnim zajednicama”.

Ovaj skup organizuje Misija OEBS-a u Srbiji, u saradnji sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a Srbije, Stalnom konferencijom gradova i opština i Vatrogasnim savezom Srbije.

– Grad Beograd i Beograđani veoma cene važan posao koji obavljaju vatrogasci. Osobine koje krase vatrogasce, kako profesionalce tako i one koji se tim zahtevnim poslom bave dobrovoljno jesu hrabrost i, pre svega, humanost – rekao je gradonačelnik.

U Beogradu je trenutno aktivno deset dobrovoljnih vatrogasnih udruženja, koja Grad podržava na različite načine, pa i finansijski.

Pročitajte još

– Klimatske promene dovode nas u sve teže situacije. Zajednice koje prepoznaju opasnosti i organizuju se na vreme moći će adekvatno da se odupru narastajućim izazovima jer su se klimatski rizici pomešali, pa sada istovremeno imamo i požare i poplave. Zbog toga je neophodan zajednički rad, jer ćemo jedino tako preduprediti rizike i biti spremni da promptno odreagujemo – zaključio je prvi čovek Beograda.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti