Poznat zamenik Jovičića: Ivanović na čelu GO Palilula

26.07.2021

23:23

0

Autor: A.S.

Ivanović je jedan od odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - za našu decu"

Miroslav Ivanović/Foto:Palilula.org.rs

Gradska opština Palilula dobila je novog predsednika. Na današnjoj sednici odbornici ove lokalne samouprave izabrali su Miroslava Ivanovića.

Doskorašnji predsednik opštine Aleksandar Jovičić uhapšen je pre mesec i po dana, a ostavku na ovu poziciju dao je krajem juna.

Pročitajte još:

Ivanović je jedan od odbornika sa liste “Aleksandar Vučić – za našu decu“. Do izbora na mesto prvog čoveka najveće beogradske opštine radio je kao zamenik generalnog direktora u “Jugoinspektu”.

– Zahvaljujem odbornicima na ukazanom poverenju – rekao je novi predsednik Opštine.

– Bićemo na usluzi građanima u svakom trenutku, i nadam se da će novo rukovodstvo opravdati očekivanja.

Doskorašnji predsednik GO Palilula Aleksandar Jovičić uhapšen je početkom juna u toku svog drugog mandata, i još je u pritvoru. On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je iskoristio svoj položaj kako bi uticao na građevinske inspektore i na taj način omogućio izgradnju objekata za koje nisu postojale građevinske dozvole.

Krajem juna Jovičić je podneo ostavku na mesto prvog čoveka GO Palilula. Kako je naveo u svojoj ostavci, njegov ostanak na ovoj poziciji mogao bi samo da bude otežavajuća okolnost za funkcionisanje ove lokalne samouprave.

Na mestu zamenika predsednika opštine i dalje je Darko Paunović.

Na sednici koja je održana danas izabrani su i članovi Veća: Dražen Barjaktarović, Elena Bilić, Milan Jovanović, Sofija Marković, Saša Mehmedović, Bojana Mijušković, Miljan Milinković, Dejan Cvetković i Igor Šišić.

BIOGRAFIJA

Pročitajte još:

Miroslav Ivanović rođen je 1954. godine. Po obrazovanju je diplomirani pravnik. Tokom karijere radio je u Narodnoj banci Jugoslavije od 1985. do 2000. godine. U Ministarstvu za unutrašnje ekonomske odnose državne zajednice Srbije i Crne Gore radio je od 2003. do 2006. godine.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti