Građani Mirijeva će napokon moći da dišu: Uskoro počinje čišćenje potoka

12.05.2021

15:55

0

Gradonačelnik je rekao da izradu projektno-tehničke dokumentacije obezbeđuje i finansira Opština Zvezdara

Facebook/Eko straža/Damjan Dobrila

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je doneo rešenje na osnovu kojeg je opština Zvezdara dobila ovlašćenje da izradi tehničku dokumentaciju i izvede radove na uređenju Mirijevskog potoka.

Radovi će se obaviti od uliva u zacevljeni deo potoka u Ulici Matice srpske, uzvodno u dužini od 285 metara, do Ulice Marije Crnobori 9 u naselju Mirijevo, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

– U ovom momentu zacevljavanje dela Mirijevskog potoka predstavlja tehničko rešenje problema kojim se uklanjaju neprijatni mirisi iz potoka. Neprijatni mirisi su posebno izraženi tokom letnjih meseci. Realizacijom ovog projekta oni će biti uklonjeni čime ćemo obezbediti bolje uslove za život građana ovog dela Mirijeva – istakao je Radojičić.

Pročitajte još

Dodao je da izradu projektno-tehničke dokumentacije obezbeđuje i finansira Opština Zvezdara, dok će izvođenje radova finansirati Grad Beograd.

Realizacija projekta očekuje se do sredine avgusta, naveo je i dodao da je vrednost investicije oko 73 miliona dinara i da će radove izvoditi Javno vodoprivredno preduzeće “Beogradvode”.

– Ovo je još jedan pokazatelj dobre saradnje Opštine Zvezdara i Grada Beograda i primer dobre komunikacije sa građanima. Dali smo dobar primer kako se izlazi u susret inicijativi građana, a u cilju rešavanja ekoloških i komunalnih pitanja i poboljšanja kvaliteta života naših sugrađana – zaključio je gradonačelnik.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti