NATO sistem oborio ruski vojni avion! Druga letelica hitno morala da bude prizemljena

24.01.2024

11:34

0

Predsednik Odbora za odbranu u Dumi Andrej Kartapolov izneo je smele optužbe

NATO sistem oborio ruski vojni avion! Druga letelica hitno morala da bude prizemljena
Copyright Profimedia

Ruski vojni avion koji se srušio na granici sa Ukrajinom oborio je protivvazdušni sistem NATO-a, a drugi Il-76 sa 80 zarobljenih pripadnika Oružanih snaga Ukrajine hitno je morao da bude prizemljen da bi posada i putnici spasili svoje živote, rekao je predsednik Odbora za odbranu u Dumi Andrej Kartapolov.

On je pad avona IL-76 u Belgorodskoj oblasti, u kom su stradale 74 osobe, nazvao skandalom i okrivio Ukrajinu za to.

 

 

- Ukrajina je znala koga vode. Avion je oborio ili američki PVO sistem „patriot“ ili tri nemačke rakete IRIS-T. Kakav stepen cinizma - uništavati svoje građane, svoje vojnike. Vreme je da Ukrajinu priznamo kao terorističku državu, a njen vladajući režim kao terorističku ćeliju - rekao je Kartapolov.

Prethodno je predsednik Državne Dume Vjačeslav Volodin naložio je da se pripremi apel Državne Dume američkom Kongresu i nemačkom Bundestagu u vezi sa katastrofom u Belgorodskoj oblasti.

- Ubili su sopstvene vojnike, sopstvene. Tamo su njihove majke čekale, njihove žene su čekale, njihova deca su čekala - kazao je Volodin.

 

 

Avion IL-76, koji se srušio u 11 časova po moskovskom vremenu, prevozio je 65 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine koji su poslati radi razmene zarobljenika ka Belgorodksoj oblasti, zajedno sa još devet članova posade, a strahuje se da su svi putnici letelice stradali prilikom pada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike