Srbija će se kandidovati za domaćina Olimpijskih igara! Veliki planovi predsednika Vučića, u igri je i Evropsko prvenstvo sa Albanijom!

01.05.2024

10:49

0

Autor: A. S.

Nacionalni stadion u kratkom vremenskom periodu može ugostiti najveća svetska takmičenja

Srbija će se kandidovati za domaćina Olimpijskih igara! Veliki planovi predsednika Vučića, u igri je i Evropsko prvenstvo sa Albanijom!
Copyright TANJUG/STR

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje početku radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona u beogradskom naselju, Surčinu.

Vučić je, dok je obilazio radove, zajedno sa brojnim gostima i delegacijom, razgovarao i sa medijima, pa je tom prilikom otkrio i više ekskluzivnih informacija.

Najpre je obelodanjeno da će Srbija biti domaćin finala Lige Evrope 2028. godine, a potom i otkrio da je plan da se kandidujemo za domaćina Olimpijskih igara.

Nastavićemo da razvijamo infrastrukturu, a planiramo u budućnosti da se mi i Mađarska kandidujemo za Olimpijske igre. Kao što sa Albanijom možemo da se kandidujemo za Evropsko prvenstvo do 21 godine, kod njih otvaranje, kod nas zatvaranje. OFK Beograd će igrati u Zaječaru, pa će i Zvezda i Partizan gostovati tamo. Ne znam kako stoji Dubočica, nadao sam se da igraju. U Loznici se igra finale Kupa, tu je sad borba oko karata. Vojvodina traži 4.000 kao i Zvezda i možete da mislite kako to izgleda. Stadion prima 8.500 ljudi. Objasnite mi kako Zvezdinim navijačima kažemo da će dobiti nula karata, ali fer je da i Vojvodina dobije isti broj karata - rekao je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike