Karleuša oštro o rezoluciji o Srebrenici! Podsetila i na majke koje su kukale za decom: Skida se krasta sa stare rane (FOTO)

22.05.2024

16:10

0

Pred težak dan za Srbiju pevačica je mnoge ganula

Karleuša oštro o rezoluciji o Srebrenici! Podsetila i na majke koje su kukale za decom: Skida se krasta sa stare rane (FOTO)
Jelena Karleuša - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Pevačica Jelena Karleuša u opširnoj objavi na društvenim mrežama dotakla se rezolucije o Srebrenici, zbog čega se predsrednik Srbije Aleksandar Vučić, inače, trenutno nalazi u Njujorku. On će se povodom 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sastati sa više od 30 zvaničnika država širom sveta sutra, 23. maja, te govoriti o istom.

Po Karleušinom mišljenju, najpre, Vučić je „čovek za ozbiljno poštovanje zbog tereta s kojim se bori", a i ostatak njenog Fejsbuk „posta" na pomenutu temu, takođe, izazvao je brojne reakcije njene publike. Jelenine reči prenosimo vam u celosti.

- U praskozorje novog dana, palim TV i gledam odlazak srpskog predsednika u Ameriku gde će pokušati da uspori ili spreči donošenje rezolucije o Srebrenici koja će direktno moj, srpski narod označiti kao genocidan, zločinački narod. Osećaj neverice, bespomoćnosti i gađenja prema još jednom danu gde ću tu šokantnu političku igricu komšijopijona, zapada i katoličke crkve (naprasno lažno zaljubljene u muslimansku braću i njihovo stradanje dok aminuju peglanje gradova u Gazi), kao pošten i dobar čovek srpske nacionalnosti morati da gledam.

Jelena Karleuša, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Kad je reč o ovakvoj temi, temi zločina, nikada nisam niti ću imati zadršku. Zločin je zločin, osuđujem prva, makar mi sin rođeni bio zločinac, pokazaću prstom u njega i osuditi da ga vode u lance. Rat u Bosni me je zatekao kao dete u Beogradu, nisam još shvatala kako i koliko su pakleni jahači zapada uspeli da zavade sirotinju, sitne izdajnike, verske i političke (ne)moćnike i do kojih razmera je bratoubilački vetar brzo duvao paleći suv užas. Stradala je sirotinja koja nije imala gde, stradao je običan pošten narod. Najviše su se koplja slomila tih devedesetih na muslimane u Bosni. Najlošije organizovani, najsiromašniji, najpogodniji za manipulaciju. Iživljavao se tu ko je stigao i na Srbima ali kao po pravilu Srbi su zbog Srba najviše na*ebali. Nema u tom vrtlogu ludila pravila za skretanje, pravila za kočenje, uletao je ko je stigao, od bagre svih nacionalnosti, kriminalci, paravojni indijanci sa svetskih poternica, svih veroispovesti, Marsovci, Kinezi, svi su uletali da daju svoj doprinos ubrzanju kruga. Iznenadismo mi i same pisce scenarija. Odusevili smo ih kreativnim umećem da se pobijemo kao stoka.

- U Srbiji je sedeo već onemoćao Sloba svestan da kontrolu nema, onaj Izetbegović nesposoban ni da se potpiše, a kamoli da sačuva svoje, Tuđman na krilima uspeha iz Jasenovca ubeđen da je privilegovan ali... Izgubili smo svi. Kao besni psi koji se kolju zbog koske, a do juče su jeli meso, kao gomila teletabisa koja na pešačkom prelazu stoji da se crveno pretvori u zeleno, ali uvek taj jedan krene pre vremena i svi krenu za njim da prelaze i ginu. Jer masa zna da je stradala tek kad se glava ohladi, nažalost mnoge su se nevine hladile na groblju. Ljudsko bezumlje, ubijanje zarad neshvatljivih i neodrživih razloga i ciljeva. Ali svakom zlu na kratko dođe preko glave pa ukoči, kao da kaže da se ne naviknu sad, doći ću ja opet. Ostala je pustoš, rupe od metaka po fasadama gradova i spaljena sela koja su lepo gorela samo zato što je mržnja, osveta, bol, najbolje gorivo. Benzin na vatru. Kabum! Ostadoše majke da kukaju... Prođoše i decenije...

Jelena Karleuša, ATAImages/Antonio Ahel
 

- U tim decenijama, najviše je Srbija pokazala spremnost da se od zločina nad nedužnima odvoji. Da zločince kazni. Pojedince koji u moje ime sigurno nisu ubijali. Zato je svaki poslat u Hag, zato je svaki osuđen, neko živ, a neko mrtav. Srbija je svoj danak platila, čak smo i polumrtvog predsednika poslali u Hag kao žrtvu Bogovima rata, da se žrtvuje jedan za spas nevinog srpskog naroda. Novi srpski predsednik je čak otišao u Srebrenicu. Politički gest sa ljudskim karakteristima vredan poštovanja. Mu*a do kolena iako on ama baš ništa nije kriv za plakanje žena koje su izgubile sinove, muževe... Dobio je breme loše politike, prodanih duša, sitnih izdajnika i još sitnijih lopova koji su imali svojih pet minuta delovanja. Težak teret za jednog čoveka. Vreme će pokazati da se takav državnik na prostorima Balkana nije rodio što ga čini izuzetno ugroženim sada.

- Gledam ga, leti u Njujork sada... U centar pisanja nekih novih scenarija koji će, imam osećaj imati hepi end ali ne za nas sve na ovim prostorima. Znaju ljudi da pišu, znaju igrače, znaju nas sve. Bacili su novu kosku. Rezolucija se zove. O, koliko nismo svesni šta nam to donosi. Kakvu Pandorinu kutiju otvara. Đavo nosi Pradu samo u Americi, ovde nosi balkanski duh zločina. Jer... Bude li se donela ničim izazvana rezolucija da je Srebrenica genocid, jer su odgovorni kažnjeni i osuđeni, koja ne donosi mir i spokoj nikome pa ni majkama koje su odavno isplakale okeane suza, probudiće se duhovi preko milion ubijenih Srba u Jasenovcu za čije patnje niko nije tražio pravdu i rezoluciju. Vrisak srpske dece iz jedinog dečijeg logora na svetu odjednom će pokuljati iz crne kutije nepravde kao amanet svima nama koji smo ćutali i pokušali da idemo dalje i živimo mirno.

Jelena Karleuša, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Jer nema mira dok se skida krasta sa stare rane. Srebrenica otvara Jasenovac, Jasenovac baca Hrvatsku u bankrot, Jasenovac otvara sukobe koji će ovaj put imati bolje i savremenije naoružanje, Srebrenica i Jasenovac otvaraju genocid Belgijanaca u Africi, Turaka nad Kurdima, zatim ide Uganda, Gaza, pa redom do grand finala kad će se Indijanci iz rezervata setiti kakav su genocid i satiranje zapravo oni doživeli od strane Amerike. Na to će se nadovezati svo osvajanje Osmanskog carstva, Rimskog carstva, Persije, stare Grčke, Aleksandar Makedonski će morati da se proglasi posthumno za zločinca jer taj je baš gazio, oni Cezari su sledeće godine na tapetu... Polako. Ljudska vrsta, iznikla na zločinu, moraće da pronađe novog Boga. Jer ovi trenutno ili nisu svemoćni ili nisu dobri. Rezolucija o Srebrenici je ono što kao domino efekat vuče pitanja zločina svakog pedlja ove planete natopljene krvlju. Ali dobro... Vrtimo se svi zajedno na ovoj kuglici, u besu i mržnji sve brže i brže, umesto da hitno zaboravimo prošlost, mi Đavolu navlačimo odoru sudije i dajemo čekić presude.

- Udri sad makar, majstore, vreme je za konačno rešenje. Ova planeta ne može više sa osam milijardi agresivnih insekata. Daj novu vrstu. Šta mislite, ako poznajete istoriju koja se nemaštovito ponavlja, kakvo je grand finale? Plaši me taj maštoviti kraj. P.S. Da ja ne bih na*ebala opet, jer glumim nekog mirotvorca i pravdozborca, ovo nisam ja pisala, ovo Alah, Bog, Buda, Manitu i ostali iz ekipe daju neki znak. Obratite se njima, ja nemam pojma šta ovde piše ali vidim ove slike dece... Iz Jasenovca - istakla je JK.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike