Cakana potresena zbog situacije na Kosovu: Godinama sve miriše na odvratnost, majka i sestra mi šalju dramatične snimke

29.05.2023

20:15

0

Pevačica kaže da se nedavno vratila iz Leposavića, te da ništa nije ukazivalo na ovu nemilu situaciju

Cakana potresena zbog situacije na Kosovu: Godinama sve miriše na odvratnost, majka i sestra mi šalju dramatične snimke
Dragica Radosavljević Cakana - Copyright ATAImages/ A.A.

Pevačica Dragica Radosavljević Cakana, koja je poreklom iz Leposavića ističe da je veoma zabrinuta zbog dešavanja na Kosovu i Metohiji. Pre nekoliko dana se vratila sa Kosova, gde je bila u poseti majci i sestri koje tamo žive i sada je brine njihova bezbednost.

Cakana kaže da je rastužuju snimci koji dolaze iz Južne srpske pokrajine gde su Srbi napadnuti od pripadnika Kfora

ATAImages/ A.A.
Dragica Radosavljević Cakana

 

- Pre nekoliko dana sam se vratila iz Leposavića. Ništa nije ukazivalo na to da će situacija ovoliko da eksalira. Doduše, godinama na Kosovu miriše na odvratnost, ali mislila sam da Albanci mogu da nađu minimum pristojnosti i da žive dostojno sa Srbima. Majka i sestra mi žive u Leposaviću baš preko puta opštine gde je trenutno totalni haos. Šalju mi slike i snimke i ne mogu da verujem šta se događa. KFOR umesto da štiti Srbe, oni štite šiptare! Ništa mi nije jasno - kazala je Cakana, ističući da je sa porodicom neprestano na vezi. 

- Na snimcima koje mi šalju majka i sestra videla sam da je KFOR postavio bodljikave žice i napravio tampon zonu između Srba i Albanaca. U šoku sam, besna i tužna zbog svega što se događa. Ljudi od nemoći pevaju. Sa šiptarima se očigledno ne može. To je jedan narod koji je odlučio da uzme Kosovo. To je isto kao kada bih ušla u nečiji stan i uzela mu sobu i još ga i maltretiram sve do te mere dok ga ne isteram iz sopstvenog stana. Eto, tako se Albanci ponašaju prema Srbima na Kosovu - kazala je pevačica i dodala:

- Odrasla sam u Leposaviću i Mitrovici i šiptari nikada nisu smeli da pređu u naš deo jer je bilo policije. Sada rade šta hoće. Nije mi jasno zašto nam uzimaju ono što je naše i zašto nam prave nemir. Ne mogu da verujem da sa tim ljudima nije moguć nikakav dogovor - ispričala je Dragica Radosavljević za Informer. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike