"Namera ovakve inicijative je targetiranje Srbije": Vučić razgovarao sa predsednikom Kube o rezoluciji o Srebrenici

22.05.2024

14:50

0

Autor: 24sedam

Predsednik je još jednom naglasio da Srbija pokazuje pijetet prema svim stradalim žrtvama

"Namera ovakve inicijative je targetiranje Srbije": Vučić razgovarao sa predsednikom Kube o rezoluciji o Srebrenici
Copyright Instagram_buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Kube Migelom Dijas-Kanelom Bermudesom.

- Dobar razgovor sa predsednikom Kube Migelom Dijas-Kanelom Bermudesom kojeg sam upoznao sa svim mogućim posledicama usvajanja jednostrano nametnute rezolucije o Srebrenici na predstojećoj sednici Generalne skupštine UN. Istakao sam da namera ovakve inicijative za svoj cilj nema očuvanje sećanja na žrtve, već ugrožavanje nacionalnih interesa srpskog naroda i targetiranje Srbije kao genocidne države, time narušavajući mir i stabilnost u regionu i stvarajući nove tenzije i podele - napisao je predsednik na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Vučić je još jednom naglasio da Srbija pokazuje pijetet prema svim stradalim žrtvama "aktivno radeći na promociji mira, pomirenja, povezivanja i razvijanje prijateljskih odnosa i saradnje među narodima".

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Njujorku, gde će sutra, 23. maja prisustvovati sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati predlog Rezolucije o Srebrenici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike