Srpska lista: Sraman pokušaj da se odgovornost za maltretiranje Srba na Kosovu prebaci na Vučića

21.05.2024

14:42

0

Ističu da je sramno da se bez ijedne činjenice, iako im je to manir, u medije plasiraju bezočne laži

Srpska lista: Sraman pokušaj da se odgovornost za maltretiranje Srba na Kosovu prebaci na Vučića
Copyright TANJUG/ SRPSKA LISTA

Srpska lista poručuje da dok sa svih strana traju napadi na Srbiju i srpski narod, “presvučeni DSS i imaginarni pokret bez članova Otadžbina lešinare i pokušavaju da odgovornost za maltretiranje Srba sa režima kosovskog premijera Aljbina Kurtija prebace na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića".

Ističu da je sramno da se bez ijedne činjenice, iako im je to manir, u medije plasiraju bezočne laži.

- Tako su ovi lešinari zaboravili da je država činila sve da se kroz pregovore u Briselu pronađe rešenje za dinar i funkcionisanje Poštanske štedionice i da je sedam rundi u dijalogu bilo posvećeno nastojanju da se pronađe rešenje, dok Priština sve vreme želi nasilje - navode iz Srpske liste.

Dodaju da je Srbija sa svoje strane učinila sve da zaštiti sve Srbe koji imaju primanja iz budžeta, otvorila alternativne poslovnice, garantuje radna mesta svim radnicima Poštanske štedionice, a mesecima se svim diplomatskim sredstvima bori protiv ove jednostrane akcije Prištine.

- A šta su uradile kvazi patriote? Ništa! Kao po običaju. Već čekaju da lešinare i dosipaju so na ranu. Štaviše, postaje providno kako nikada ne smeju jednu reč prekora da upute Kurtiju i njegovim poslušnicima, ali su vrlo grlati kada treba napasti sopstvenu zemlju i predsednika Vučića - dodaju iz Srpske liste. 

Podsetimo, prema uredbi koju su usvojile privremene prištinske institucije, na KiM su od 1. februara gotovinske transkacije dozvoljene samo u evrima, što znači zabranu dinara. Uredba Prištine dovela je u pitanje egzistenciju i opstanak Srba na KiM, pošto svoja primanja od države Srbije dobijaju u dinarima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike