Đurđev: Ćutine pretnje nasiljem dvostruke - i protiv ustavnog poretka Srbije i protiv Srba iz Republike Srpske!

14.05.2024

17:40

0

Autor: 24sedam

On je istakao da nije slučajno izabrano da se ponovo govori o dokazano izmišljenim glasovima Srba iz Republike Srpske na proteklim beogradskim izborima

Đurđev: Ćutine pretnje nasiljem dvostruke - i protiv ustavnog poretka Srbije i protiv Srba iz Republike Srpske!
Aleksandar Đurđev - Copyright Printscreen/YouTube/Srpska liga

"Da je pripadnike lažne opozicije, a zapravo petokolonaše i šestokolonaše, baš briga za famozno poboljšanje izbornih uslova, već da im je bitno da među građane Beograda i Srbije unesu nemir, svedoči i poslednja pretnja Aleksandra Jovanovića Ćute da će razbijati biračke kutije u Beogradskoj areni. Još jednom vidimo da je od "Srbija protiv nasilja" do "Nasiljem protiv Srbije" tanka linija, da su to spojeni sudovi", izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je istakao da nije slučajno izabrano da se ponovo govori o dokazano izmišljenim glasovima Srba iz Republike Srpske na proteklim beogradskim izborima.

- U vreme kada se Srbija bori da u UN spreči usvajanje rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici, Ćuta Jovanović govori da će sprečiti da se dešavanja u Beogradskoj areni ne ponove. Koja dešavanja? Dolazak mirnih državljana Srbije iz Republike Srpske da obave svoje ustavno pravo i dužnost - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige ukazao je na činjenicu da nikome iz redova tzv. opozicije ne smeta to što Aljbin Kurti nastavlja da progoni Srbe na Kosmetu i što sada ne dozvoljava slobodu kretanja čak ni srpskom patrijarhu Porfiriju.

- Umesto da idu u Brisel i Njujork i tamo brane istinu o svojoj državi i narodu od optužbi političkog Sarajeva i Prištine, oni su išli u Strazbur da tužakaju institucije svoje zemlje. Umesto da budu konstruktivna opozicija režimu, oni su opozicija državi. Verovatno imaju rezervnu pa imaju taj luksuz, mnogi od njih imaju strane pasoše poput francuskog i hrvatskog, ali mi druge države do Srbije nemamo o zato ćemo je braniti od nasilnika i stranih plaćenika - zaključio je Đurđev.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike