Vukadinović priznao: Vučić i državni vrh se grčevito bore da rezolucija o navodnom genocidu u Srebrenici ne prođe u Generalnoj skupštini UN

13.05.2024

10:11

0

Vukadinović je ocenio da ohrabruje činjenica da se pitanje rezolucije pomera

Vukadinović priznao: Vučić i državni vrh se grčevito bore da rezolucija o navodnom genocidu u Srebrenici ne prođe u Generalnoj skupštini UN
Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Đorđe Vukadinović, bivši poslanik u Skupštini Srbije i politički analitičar koji je kritičan prema vlasti u Srbiji, priznao je da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i državni vrh grčevito bore da rezolucija o navodnom genocidu u Srebrenici ne prođe u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Gostujući na TV Prva, Vukadinović je ocenio da ohrabruje činjenica da se pitanje rezolucije pomera.

- Nadam se da može nešto da se desi ali, da se ne lažemo, to što će da se desi jeste svakako i posledica borbe naših diplomata i angažmana predsednika Vučića, našeg lobiranja, ali i podrške Kine i Rusije - rekao je Vukadinović.

 

 

Podsetimo, rezolucija o Srebrenici mogla bi tokom ove nedelje da se nađe na dnevnom redu GS UN. Istoričar Dejan Ristić, ministar informisanja u novoj Vladi Srbije ističe da se 24 sata dnevno radi na tome da što veći broj država bude odsutan iz sale, suzdržan, odnosno da glasa protiv. Ističe da se Srbija protivi selektivnoj kulturi sećanja, te da u Srebrenici nije bilo ni genocidne namere, ni genocidne radnje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike