Vučić otkrio pakleni plan Prištine: Evo zašto lažna država hoće u Savet Evrope, cilj je samo jedan

29.04.2024

18:53

0

Autor: 24sedam

Članstvo u Savetu Evrope ima smisla samo sa podizanjem optužnica protiv Srba - rekao je predsednik

Vučić otkrio pakleni plan Prištine: Evo zašto lažna država hoće u Savet Evrope, cilj je samo jedan
Savet Evrope - Copyright Profimedia

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju javnosti govorio je o odluci Evropskog parlamenta koji je odobrio viznu liberalizaciju za nosioce srpskih pasoša sa KiM.

- Evropski parlament je izglasao mogućnost da nosioci pasoša dobiju viznu liberalizaciju, ali gle čuda, ta odluka nije efektivna, te ćemo da čekamo narednih sedam meseci da se formira novi Evropski parlament, da bi dobili viznu liberalizaciju kako su dobili Albanci na Kosovu i Metohiji - rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio na izjavu Vjose Osmani da je glavni motiv za ulazak Prištine u SE da građani Kosova i Metohije mogu da tuže Srbiju pred ESLjP.

- Onda su nam objasnili da je za Srbe bolje da budu deo Saveta Evrope. Veće sile i veći igrači stoje iza svega toga. Članstvo u Savetu Evrope ima smisla samo sa podizanjem optužnica protiv Srba. Zato se borimo da do toga ne dođe. Da li ćemo uspeti,  teško. Ali, ta borba nije laka ni za njih. Za to je potrebna 31. članica. Oni će, verujemo, imati većinu između 29 i 33. Velike sile se bore protiv nas, nastavićemo da se borimo - naglasio je Vučić i istakao da je i danas imao mnogo važnih razgovora o tome.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike