Vučević u garnizonu Raška razgovarao s Mojsilovićem o bezbednosnoj situaciji: Ministar odbrane obići će i jedinice Vojske Srbije na terenu

26.12.2022

13:09

0

Autor: 24sedam

Prethodno je ministar odbrane saopštio da će do kraja 2023. godine broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije biti podignut sa 1.500 na 5.000

Vučević u garnizonu Raška razgovarao s Mojsilovićem o bezbednosnoj situaciji: Ministar odbrane obići će i jedinice Vojske Srbije na terenu
Miloš Vučević - Copyright mod.gov.rs

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević stigao je u garnizon Raška gde ga je dočekao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Vučević i Mojsilović održali su sastanak sa starešinama Vojske Srbije tokom kojeg je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija.

Tokom dana Vučević će obići i deo jedinica Vojske Srbije na terenu.

Prethodno je ministar odbrane saopštio da će do kraja 2023. godine broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, odnosno onih koji će biti posebno obučeni u sastavu Vojske Srbije, biti podignut sa 1.500 na 5.000. 

- Obaveštavam javnost Srbije i ne samo Srbije, da smo sinoć general Mojsilović načelnik Generalštaba Vojske Srbije i ja dobili zadatak, nalog od predsednika Republike kao vrhovnog komandanta da Vojska Srbije do kraja 2023. godine podigne broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, odnosno onih koji će biti posebno obučeni u sastavu Vojske Srbije, sa 1500 na 5000 -  saopštio je Vučević.

 

 

On je naveo da će Vojska Srbije imati 5000 vrhunski obučenih i pripremljenih vojnika, podoficira i oficira koji su završili najmoderniju, najsavremeniju obuku, treninge, teorijsku i praktičnu nastavu, koji imaju najsavremenije naoružanje i vojnu opremu i koji su spremni da brane otadžbinu, izvrše svaki zadatak u svakom trenutku i na svakom delu naše teritorije.

Tih 5.000 vojnika biće spremni da odgovore na sve izazove sa kojima se suočava naša otadžbina. 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike