Raskošna nugat torta sa višnjama ne mora da čeka posebnu priliku: Uživajte u prefinjenom spoju lešnika, čokolade i voća

22.05.2024

14:12

0

Autor: K. O.

Kombinacija na koju niko ne može da ostane ravnodušan

Raskošna nugat torta sa višnjama ne mora da čeka posebnu priliku: Uživajte u prefinjenom spoju lešnika, čokolade i voća
Copyright Profimedia

Znamo da u ovo užurbano vreme svi pokušavaju da se što kraće zadržavaju u kuhinji. Ipak, neke poslastice zaslužuju svaki sekund pripreme jer je njihov ukus zaista fenomenalan.

Jedna od takvih poslastica je i nugat torta sa višnjama. U sebi objedinjuje najlepše ukuse - slatku čokoladu, bogati ukus lešnika i kiselkaste višnje. Kombinacija kojoj niko ne može da odoli.

Ima četiri korice i kombinaciju dva kremasta fila u koja su uronjene višnje. Mi imamo recept, vi nabavite sastojke, nađite vreme i isprobajte ovaj savršen desert.

Vreme pripreme:

  • 90 minuta

Sastojci:

Za kore:

  • 16 belanaca
  • 16 kašika šećera
  • 16 kašika mlevenih lešnika
  • 4 kašike brašna

Za fil:

  • 16 žumanaca
  • 350 g šećera
  • 200 g bele mlečne čokolade
  • 300 g putera (može i margarin)
  • 100 g lomljenih lešnika

I još:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 2 dcl kisele pavlake
  • 100 g nugat mlečne čokolade
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 300 g višanja
  • šlag ili čokolada za dekoraciju

Priprema nugat torte sa višnjama:

Najpre odvojite belanca i žumanca. Umutite četiri belanca u čvrst sneg, pa tome dodajte šećer sve vreme muteći. Kada se šećer istopi dodajte lešnike i brašno. Promešajte špatulom.

Sipati u pleh posut brašnom i peći u unapred zagrejanoj rerni nekih 12 minuta na 200 stepeni Celzijusa. Postupak ponoviti dok ne ispečete ukupno četiri kore.

Freepik
 

Umutite žumanca sa šećerom i skuvati fil na pari. U vruć fil dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Kad se fil prohladi dodajte puter i lomljeni lešnik.

Višnje bez koštica operite i ocedite. Umutite slatku pavlaku. Posebno otopite nugat čokoladu i pomešajte je sa kiselom pavlakom i sećerom u prahu.

Torta se filuje na sledeći način: Najpre stavite koru, pa jednu trećinu fila, pa polovinu višanja. Preko toga polovinu slatke pavlake. Potom ponovo kora, druga trećina fila i ostatak slatke pavlake. Na treću koru stavite fil od kisele pavlake i čokolade, preko njega ostatak višanja.

Tortu ostavite u frižider dvadesetak minuta, potom staviti poslednju koru, preko poslednju trećinu fila i ukrasiti je po želji. Može šlag, a može i čokolada, šta ko voli.

Kada se dobro ohladi, najbolje preko noći, poslužite.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike