Recept dana: Sočni pileći bataci sa povrćem, omiljeni bakin specijalitet
Jednostavan recept začinjen bakinim dodirima koji će zadovoljiti svačiji ukus
![Recept dana: Sočni pileći bataci sa povrćem, omiljeni bakin specijalitet](/data/images/2024-02-13/540548_profimedia-0791270590_f.jpg?timestamp=1707778800)
Za sve ljubitelje mesa, predstavljamo vam ukusan recept za pripremu pilećih bataka sa dodatkom povrća, inspirisan tradicionalnim bakinim kulinarskim umećem. Ovaj jednostavan, ali ukusan obrok donosi bogatstvo aroma i sočnost pilećeg mesa, obogaćene svežim povrćem. Priprema ovog jela zahteva svega nekoliko koraka, čineći ga pristupačnim čak i za one s manje iskustva u kuhinji.
Vreme pripreme:
- oko sat vremena ukupnog vremena pečenja
Sastojci:
- 500 gr pilećih bataka
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 paprike (smrznute ili iz turšije)
- 1 šargarepa
- 2 paradajza ili 100 ml paradajz soka
- 2 veća krompira
- Ulje, začini za piletinu, mleveni biber, beli luk, mlada paprika
Priprema:
1. Iseckajte luk, papriku i šargarepu, a potom ih propržite na ulju 5-6 minuta.
2. U međuvremenu, posolite pileće batake, dodajte začine za piletinu, mlevenu papriku, soja sos, beli luk i dobro izmešajte.
3. Prženo povrće prelijte u pleh, dodajte kockice paradajza ili paradajz sok, kao i kocke krompira, sve dobro izmešajte.
4. Poređajte pileće batake preko povrća i stavite ih da se peku na 200 stepeni oko sat vremena.
5. Pola sata pre kraja, prekrijte pleh folijom, a zatim otkrijte i nastavite sa pečenjem dok piletina ne bude sočna, a povrće mekano i ukusno.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari