Ovo je mladić koji je kolima ubio kuma Šabana Šaulića u Čikagu! Ugasio farove, dao gas do daske, pa se zakucao u Markov automobil

18.05.2024

17:50

0

Autor: M. Vu.

U automobilu sa Markom je bila i njegova devojka kojoj se lekari i dalje boze za život.

Ovo je mladić koji je kolima ubio kuma Šabana Šaulića u Čikagu! Ugasio farove, dao gas do daske, pa se zakucao u Markov automobil
Tijang Kim - Copyright Glenview Police Department

Tijang Kim (21) iz Nortbruka je optužen za navodno prebrzu vožnju i izazivanje nesreće u kojoj je na Dan majki poginuo voljeni maturant srednje škole Glenbruk South, Marko Niketić (17).

Prema navodima policije, 21-godišnji Tijang Kim  je vozio svoje vozilo u pravcu zapada Ist Lejk Avenijom velikom brzinom kada je udario u vozilo 17-godišnjeg Marka Niketića u blizini raskrsnice sa Medou Lejnom.

Kako su mediji javili, u automobilu sa Markom je bila i njegova devojka kojoj se lekari i dalje boze za život.

Od udarca je poginuo Niketić. Kim je, između ostalog, optužen za vožnju pod dejstvom alkohola, vožnju pod dejstvom droga i ubistvo iz nehata. Njegov sadržaj alkohola u krvi premašio je zakonsku granicu, saopštila je policija.

On treba da se pojavi pred sudom 18. maja.

Niketić je bio omiljen i poštovan, kažu njegovi drugovi.

„Bio je najiskreniji čovek kojeg sam ikada sreo“, rekao je Preston Šut, bliski Niketićev prijatelj.

 

 

Tragedija se odigrala u poslednjim nedeljama školske godine, samo nekoliko dana pre mature – zakazane za subotu, 18. maja – i mature u nedelju, 2. juna.

„To je bio moj najbolji prijatelj i to je sada zaista teško obraditi“, rekao je Šut.

Niketić je vozio srebrni "mercedes" koji se pri udaru rascepao na pola. Činilo se da se "mustang" zabio u auto tinejdžera, ai krhotine automobila su proletele kroz drvenu ogradu, po celoj ulici i trotoaru.

„Zaista je srceparajuće, nikada nisam videla nešto slično sa takvim automobilom, neprepoznatljivo je“, rekla je Ines Kaufman, porodična prijateljica Niketića.

Marko je Šabanov kum

Marko Niketić (17), mladić iz Srbije poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u severnom čikaškom predgrađu Glenvju.

ATAImages/Antonio Ahel
 

Niketići su, inače, prilično poznata i ugledna porodica u srpskoj zajednici, a zanimljivo je da su i u kumovskim odnosima sa preminulim legendarnim pevačem narodne muzike Šabanom Šaulićem, koji je pre 5 godina takođe nastradao u saobraćajnom udesu u Nemačkoj.

 

Niketić je proglašen mrtvim na licu mesta, saopštila je policija.

Bolničari iz Glenvjua sa mesta nesreće su prevezli dve osobe u Luteransku opštu bolnicu, a drugu u bolnicu Evanston. Vozač "mustanga", kasnije identifikovan kao Tijang Kim, hospitalizovan je sa povredama koje nisu opasne po život. Ostala dvojica – po jedan putnik iz svakog vozila – nalaze se u kritičnom stanju.

Svedok kaže da je nekoliko trenutaka pre nesreće "mustang" prošao pored njega vozeći se na zapad Lejk Avenijom.

„Odjednom me je "mustang" zaobišao, ugasio svoja svetla i potopio ga“, rekao je Nejtan Klark.

Nesreća se dogodila nekoliko blokova od Niketićevog doma.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike