Porodica je ljubav! Veliki beogradski porodični festival u Beogradu počeo defileom, u povorci i trista mališana (VIDEO)

15.05.2024

14:57

0

Uveče od 20.00 časova na velikoj bini na Trgu republike nastupiće Ansambl narodnih pesama i igara sa Kosova i Metohije "Venac"

Porodica je ljubav! Veliki beogradski porodični festival u Beogradu počeo defileom, u povorci i trista mališana (VIDEO)
Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

U okviru manifestacije "Beogradski dani porodice", danas se, nizom aktivnosti, tokom celog dana održava Veliki beogradski porodični festival.

Celodnevni program velikog beogradskog porodičnog festivala započeo je oko 12.00 sati defileom koji je krenuo duž Knez Mihailove ulice, pa sve do Trga republike.

U defileu su učestvovali Orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova, vitezovi iz udruženja za očuvanje starih zanata i veština "Beli orlovi", Beogradske mažoretkinje, ulične akrobate, folklorna društva, vrtići sa teritorije opštine Stari Grad, učenici osnovnih škola sa teritorije grada Beograda kao i mnogobrojni građani i posetioci grada Beograda.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

Na Trgu republike je raznovrsnim muzičkim programom nastavljen program Velikog beogradskog porodičnog karnevala.

Uveče od 20.00 časova na velikoj bini na Trgu republike nastupiće Ansambl narodnih pesama i igara sa Kosova i Metohije "Venac" sa predstavom "700 godina Gračanice".

Organizator manifestacije "Beogradski dani porodice" Isidora Lukić navela je da je značajno što je danas, na Međunarodni dan porodice, organizovan takav događaj, u kome su učestvovali najmlađi, kao i stariji sugrađani.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

Lukić je rekla za Tanjug da je u defileu, između ostalog, učestvovalo i 300 dece iz beogradskih vrtića, koja su bila obučena u kostime, a pošto je tema današnjeg događaja "porodica je ljubav", oni su na papirićima pisali šta za njih znači porodica i to delili građanima.

Sugrađani, koji su prisustvovali manifestaciji, naveli su da im se se posebno dopao defile, maskirani učesnici, orkestar.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

Rekli su i da je važno što se održavaju događaji posvećeni porodici, jer je porodica najvažnija, a ujedno su takve manifestacije povod da se ljudi okupljaju i druže.

Manifestacija "Beogradski dani porodice" održava se od 15. aprila do 15. juna na 18 lokacija u prestonici.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike